Donald’s Dine ‘n Delights komt naar Shanghai

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 14 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Donald’s Dine ‘n Delights komt deze winter naar Disneytown in Shanghai Disney Resort. In dit restaurant in Art Nouveau stijl speelt Donald Duck de hoofdrol. Op het menu staan onder andere pizza’s en milkshakes. Via het Disney Parks blog heeft Disney concept art vrijgegeven.
 • Een vervelend moment tijdens de parade in Japan gisteren. Een gast rende tijdens de parade plotseling de route op en dreigde de parade te verstoren. Een Cast Member greep snel in, waarna de gast werd verwijderd uit het park.
 • Om de film Disenchanted te promoten, brachten actrices Amy Adams en Maya Rudolph een bezoek aan Disneyland. Daar kwamen ze ook Snow White en de Evil Queen tegen.
 • Het is niet alleen in in Nederland flink koud op dit moment, ook in Parijs is de temperatuur onder het vriespunt gezakt. Dat leverde mooie plaatjes op, die DLP Report gisterochtend op Twitter postte.

Bioscoop en Disney+

 • De Star Wars film Rogue Squadron is nog steeds “in active development”. Dat schrijft regisseur Patty Jenkins in een statement dat vooral gaat over de inaccurate berichtgeving rond het nieuws dat Wonder Woman 3 gecanceld is bij DC. Jenkins verliet de productie van Rogue Squadron in eerste instantie omdat ze Wonder Woman 3 niet langer wilde uitstellen. Lucasfilm stelde toen voor om terug te komen als ze daarmee klaar zou zijn.
 • Volgend jaar neemt Sony ons mee terug naar de Spider-Verse. Gisteren verscheen de eerste trailer van Spider-Man: Across the Spider-Verse. Het vervolg op Spider-Man: Into the Spider-Verse is vanaf 1 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.
 • De eerste Avatar is de film met de hoogste opbrengst aller tijden (2,9 miljard dollar) en dus is het extra interessant om te zien hoe Avatar: The Way of Water het gaat doen. De voorspelling is dat de film maar liefst 525 miljoen dollar gaat opbrengen in het openingsweekend.
 • De release van de Marvel serie Echo is mogelijk vertraagd. Dat heeft showrunner Marion Dayre in een podcast gezegd. Er is geen reden gegeven, maar het lijkt waarschijnlijk dat er reshoots zullen zijn.
 • In een featurette komen cast en crew van National Treasure: Edge of History aan het woord. Dit was op de gouden loper tijdens het première evenement. Vanochtend verschenen de eerste twee afleveringen op Disney+.

Overig nieuws

 • Vandaag is er ook verdrietig nieuws. De Nederlandse televisiemaker Han Peekel is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend door het programma Wordt Vervolgd over tekenfilms en strips. Ook produceerde hij het NCRV-programma Dit is Disney.
 • Lucasfilm stuurt jaarlijks een kerstkaart naar werknemers. Die van dit jaar werd door Chris Argyropoulos gedeeld op Twitter.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.