Donald is ‘the King’ in Tokyo Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 9 april 2024.

Nieuws uit de parken

  • De tweede editie van de Pal-Palooza in Tokyo Disneyland Resort is van start gegaan. Het park is gedecoreerd als een heus Donald Duck spektakel. Ze noemen het Donald’s Quacky Duck City. Het ingangsgebied, World Bazaar, Cinderella Castle Hub en Plaza Pavilion hebben allemaal de ‘Duck treatment’ gekregen. In World Bazaar is een speciaal standbeeld neergezet.
Het standbeeld met Donald Duck als ‘best of the best’ in Worlds Bazaar, Tokyo Disneyland.
  • Speciaal voor Donald’s Quacky Duck City is er ook een speciale parade in première gegaan, waarin Donald de absolute ‘king’ is. Eén van de hoogtepunten is de gigantische Donald ballon.
  • Er zijn nog minder dan twee maanden te gaan tot de officiële opening van Fantasy Springs in Tokyo DisneySea, en om ons nog enthousiaster te maken heeft Disney het officiële themalied voor de nieuwe haven uitgebracht. Het heet ‘Journey to Fantasy Springs’.
  • In Tokyo is de ‘final countdown’ (tududu duuu) voor Space Mountain begonnen. The Final Ignition is het bijschrift die zowel op de attractie zelf als op de speciale merchandise valt te lezen. Er is voor de gelegenheid zelfs een speciale photo op gemaakt.
De photo op voor de laatste loodjes van Space Mountain in Tokyo Disneyland.
  • Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom heeft een nieuw ingrediënt toegevoegd aan de wachtrij, namelijk een delivery truck met verschillende logo’s van Tiana’s Foods, die ook al op de bouwhekken te spotten waren. Disney Parks postte dinsdag onderstaande video. Mocht je weinig willen zien: klik er dan niet op!

Bioscoop en Disney+

  • Wish verscheen vorige week op Disney+ en trok in de eerste vijf dagen maar liefst 13,2 miljoen views. Dit maakt Wish de derde meest bekeken streamingpremière voor een film van Walt Disney Animation Studios op het platform, na Encanto en Frozen 2.
  • Uit de nieuwe interviewreeks van Empire Magazine rond The Acolyte komt ook een blik op de nieuwe Wookiee Jedi Kelnacca, die zijn debuut zal maken in de serie. Ook is er een artikel over Vernestra Rwoh, een personage dat fans al kunnen kennen uit de boeken van The High Republic.
  • Naast The Acolyte is er in Empire Magazine ook een interview met Daisy Ridley die terug zal keren als Rey Skywalker in een New Jedi Order film. Ze vertelt dat ze nu met een ander perspectief aan dit project begint. Ze zegt ook erg enthousiast te zijn want anders had ze het niet gedaan.
  • Ayelet Zurer, de actrice die Vanessa (de liefde van Wilson Fisk) speelde in de originele Daredevil serie is gespot op nieuwe foto’s van de set van Daredevil: Born Again. Eerder was een andere actrice voor dezelfde rol gecast, maar nu keert zij toch terug.
  • Robert Downey jr. houdt de deur op een kiertje voor een terugkeer in het Marvel Cinematic Universe. In een interview aan The Hollywood Reporter laat ‘Iron Man’ weten nog altijd te vinden dat de rol “een deel van hem” is.
  • Volgende maand verschijnt Kingdom of the Planet of the Apes in de bioscoop en dus is de promotiemachine op volle kracht. Voor deze nieuwe film in de Planet of the Apes-franchise zijn een nieuwe poster, tv spot, fragment en featurette gedeeld.
  • 20th Century Studios gaat de film Deliver Me From Nowhere maken over de totstandkoming van het klassieke Bruce Springsteen album Nebraska uit 1982. Jeremy Allen White, bekend van The Bear, is in gesprek voor de hoofdrol.
  • De Disney+ serie Becoming Karl Lagerfeld is tijdens het Canneseries Festival in Frankrijk in première gegaan. De cast, waaronder hoofdrolspeler Daniel Brühl, was hierbij aanwezig.

Overig nieuws

  • Disney lijkt het eindelijk serieus aan te willen pakken met de game-tak van het bedrijf. Na de aangekondigde samenwerking met Epic Games ontwikkelt Disney nu een nieuwe Disney Games-tak. Sean Shoptaw, die sinds 2016 de leiding heeft over de games bij Disney, krijgt de leiding en wordt executive vice president.
  • Er wordt een drietal nieuwe teamleiders aangetrokken: oud-CDO van Blizzard Entertainment Ray Grekso (Overwatch, tevens oud-medewerker van LucasArts) als vice president product & development, Ubisoft senior Bjorn Tornqvist (bedenker van Ubisoft Connect) als vice president games technology en Marvel Games leider Jay Ong (Marvel Snap, Contest of Champions en Strike Force) als hoofd global games licensing. In zijn plaats als hoofd van Marvel Games komt Haluk Mentes, die al jaren voor Marvel Games werkt.
  • Jonathan Majors, de acteur de Kang the Conquerer en zijn variants speelde Loki en Ant Man and the Wasp: Quantumania en ontslagen werd door Disney na zijn veroordeling, krijgt geen gevangenisstraf. Hij wordt door de rechtbank bestraft met een jaar durend ‘persoonlijk interventieprogramma’. Maakt hij dat niet af, zal een gevangenisstraf van zes maanden volgen.
  • Mocht je in je hoofd hebben om iets leuks te kopen uit de speciale 25th Anniversary The Phantom Menace collectie, dan heeft StarWars.com nu het volledige overzicht voor je!
  • Marvel en Coca Cola brengen deze week samen een commercial uit. In de commercial zien we veel helden, antihelden en de villain Juggernaut.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.