Donald Duck wordt geëerd in aankomende Pal-Palooza in Tokyo Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 6 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • DLP Report heeft gisteren gemeld dat het Disneyland Hotel in Disneyland Paris een derde restaurant gaat openen, in samenwerking met een wereldberoemde chef-kok. Verdere details volgen binnenkort.
 • Tokyo Disneyland heeft Donald’s Quacky Duck City aangekondigd als opvolger van Minnie’s Funderland. De nieuwe Pal-Palooza festiviteit, van 9 april tot en met 30 juni dit jaar, eert Donald Duck als superster met een parade, decoraties, entertainment, eten en merchandise.
 • Tokyo Disney Resort presenteert het evenement Dreaming of Fantasy Springs in Tokyo DisneySea van 9 april tot 30 juni, ter ere van de opening op 6 juni. Met speciale optredens, merchandise en gerechten geïnspireerd op Disney’s Frozen, Tangled en Peter Pan.
Bron: Laughing Place
 • Tokyo Disney Resort is gisteren verrast door zeldzame sneeuw, wat voor een magische sfeer heeft gezorgd. Onder andere het kasteel en Space Mountain zien er magisch uit, terwijl Cast Members sneeuwpoppen maken.
 • Zware regen en overstromingen treffen Zuid-Californië, de regio waarin het Disneyland Resort ligt. Door een noodtoestand, uitgeroepen door gouverneur Gavin Newsom van Californië vanwege een zware storm, sloten de Disneyland Resort-parken gisteren eerder dan gepland. Veiligheid voorop!
 • Disney zoekt zangers, acteurs en poppenspelers voor The Little Mermaid – A Musical Adventure in Disney’s Hollywood Studios. De show, geïnspireerd op de animatiefilm, debuteert in herfst 2024 met nieuwe setstukken en effecten. Het vervangt de oorspronkelijke Voyage of the Little Mermaid show.
 • Voor de liefhebbers van Disney-gerelateerde Starbucks mokken: er is nu een nieuwe Disney’s Hollywood Studios Starbucks espresso mok verkrijgbaar in Walt Disney World. Deze mok bevat wederom bekende figuren en attracties.
Bron: WDW News Today
 • Onlangs vond de Cast Service Celebration voor Cast Members plaats en in dit interview met Rebecca Godsell van het team Cast Activities, Events & Recognition wordt gekeken naar wat deze Celebration zo bijzonder maakt.
 • Recente bouwwerkzaamheden in het Magic Kingdom wijzen op de spoedige komst van Smellephants on Parade, een geuravontuur gesponsord door Scentsy. Duidelijke aanwijzingen zijn Pvc-pijpen in specifieke gebieden.
 • Sheléa Melody McDonald bevestigt dat de soundtrack van EPCOT’s Luminous naar streamingplatforms komt, inclusief nieuwe bewerkingen van Disney songs en originele nummers. Dit volgt op eerdere releases zoals Harmonious.
 • Pam Flint, een Cast Member van Walt Disney World sinds de opening, deelt haar 50-jarige ervaring in een interview. Ze bekleedde verschillende functies en werkt nu deels nog in EPCOT.

Bioscoop en Disney+

 • Disney’s Frozen the Musical, met Samantha Barks als Elsa, werd live gefilmd in Londen voor Disney+. Net als bij Aladdin omvat de opname close-ups, wijde shots en reacties van het publiek. De West-End-productie eindigt in september 2024 en de release van de opname wordt verwacht na een zes maanden durend bewerkingsproces. Overigens is de registratie van Aladdin nog altijd niet te streamen.
 • Disney overweegt een documentaireserie over de laatste zes maanden van Jürgen Klopp bij Liverpool FC te kopen na het succes van eerdere Disney+ Originals zoals Welcome To Wrexham.
 • De winnaars van de 51e Saturn Awards, de academy voor Science Fiction, Fantasy en Horror, zijn bekendgemaakt. Veel producties van The Walt Disney Company vielen in de prijzen: Avatar: The Way of Water en Indiana Jones and the Dial of Destiny waren de grote winnaars. Maar ook bijvoorbeeld Guardians of the Galaxy Vol. 3, Marvel’s Werewolf by Night, The Bad Batch en Andor wonnen prijzen.
 • Tijdens de Saturn Awards werd Dave Filoni, o.a. executive producer van The Mandalorian, geïnterviewd over het overlijden van Carl Weathers en hij kijkt hierbij terug op vele mooie herinneringen met Carl.
 • Disney Channel Nordic lanceert een nieuwe versie door Disney Junior te combineren met het hoofdkanaal, als reactie op de groei van Disney+ streaming.
 • Disney heeft een nieuwe teaser trailer uitgebracht voor de FX limited series Shōgun, gebaseerd op James Clavell’s roman, die zich afspeelt in Japan in 1600. De releasedatum is 27 februari aanstaande.

Overig nieuws

 • Disney wil vertrouwelijke informatie beschermen in de rechtszaak tegen het Central Florida Tourism Oversight District. Ze vragen de rechtbank om ontdekkingsmateriaal als vertrouwelijk te markeren en een geheimhoudingsovereenkomst te eisen. De CFTOD stemt hiermee in. Ondertussen gaat de federale rechtszaak door, waar Disney beroep heeft aangetekend.
 • Microsoft overweegt de aankomende game Indiana Jones and the Great Circle later ook uit te gaan brengen op de PlayStation 5 van Sony. De game zou aanvankelijk alleen voor de Xbox-consoles en PC verschijnen.
 • Disney gebruikt Professor Ludwig Von Drake (Otto van Drakenstein in het Nederlands) om aandeelhouders te instrueren over stemmingen tegen Nelson Peltz’s Trian Group bij de aankomende aandeelhoudersvergadering. Aandeelhouders moeten alleen voor Disney’s genomineerden stemmen. Op een zogenaamde White Card worden de genomineerden van de Trian Group en Blackwells met een rood kruis gemarkeerd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.