Donald Duck-tekenaar Wilma van den Bosch wint Stripschapprijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 16 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • De Disney Skyliner is een populair transportmiddel in Walt Disney World, maar heeft natuurlijk net als elke attractie wel eens onderhoud nodig. Tot en met 21 januari blijft de Disney Skyliner gesloten. Tussen Disney’s Riviera Resort en EPCOT International Gateway zal de service gesloten blijven tot en met 27 januari.
  • De tempelscène in de Jungle Cruise van het Magic Kingdom is inmiddels compleet gerenoveerd, maar nu zijn de eerste bouwhekken in de wachtrij geplaatst.
  • De nieuwe klas van 100 middelbare scholieren die dit jaar deelnemen aan de Disney Dreamers Academy in Walt Disney World is onthuld. Voor een item van Good Morning America werd een van de studenten uitgelicht: de 16-jarige Sophia uit South Orange, New Jersey.

Bioscoop en Disney+

  • Afgelopen nacht zijn de Primetime Emmy Awards uitgereikt en Disney won in totaal 37 keer. De grote winnaars voor Disney waren The Bear met tien Emmy’s (waaronder voor Outstanding Comedy Series) en Welcome to Wrexham met vijf Emmy’s (waaronder voor Outstanding Unstructured Reality Program).
  • Een serie die wel meerdere keren genomineerd was maar helaas naast de prijzen greep, is Andor. Hoofdrolspeler Diego Luna liet op de rode loper wel weten dat hij nog maar zeven draaidagen heeft voor seizoen twee van de Star Wars serie. Vandaag vliegt hij terug naar Londen om het af te ronden.
  • De Walt Disney Animation Studios film Wish heeft nu pas het ingeschatte budget van 300 miljoen dollar terugverdiend. De box office teller staat nu op 223 miljoen dollar. Aangezien er ook kosten zijn gemaakt om de film te promoten, lijkt de film definitief een financiële tegenvaller te zijn.
  • Nu het awards seizoen in volle gang is, heeft Industrial Light & Magic (ILM) een nieuwe video uitgebracht waarin de visuele effecten van Indiana Jones en de Dial of Destiny worden getoond.

Disney Cruise Line

Overig nieuws

  • Donald Duck-tekenaar Wilma van den Bosch krijgt dit jaar de Stripschapprijs. Ze tekende meer dan duizend pagina’s voor Donald Duck en de spin-offs. Tijdens de opnames van de Stripjournaal podcast werd ze verrast met het nieuws. De prijs wordt op 16 maart uitgereikt in Groningen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.