Doctor Who specials vanaf 25 november op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 26 oktober 2023.

Nieuws uit de parken

  • Disneyland Parijs president Natacha Rafalski heeft recent een “benchmarking trip” gemaakt naar de Disney parken in Azië (Tokyo Disney Resort, Shanghai Disney Resort en Hong Kong Disneyland). Het doel van de reis was om ervaringen uit te wisselen, innovaties te delen en relaties op te bouwen.
  • De vernieuwde Adventureland Treehouse in Disneyland Anaheim heeft een heropeningsdatum! Vanaf 10 november is deze op Swiss Family Robinson (voorheen Tarzan) gebaseerde attractie weer open voor publiek.
  • Walt Disney World heeft aangekondigd dat de Disney Skyliner vanaf 16 januari 2024 dichtgaat voor gepland onderhoud. De verwachting is dat alle verbindingen weer operationeel zijn vanaf 28 januari.
  • Het EPCOT International Festival of the Arts keert begin volgend jaar terug. Van 12 januari tot en met tot en met 19 februari kunnen bezoekers genieten van onder andere de Disney on Broadway concertreeks.
  • De Moonlight Magic evenementen keren terug in Walt Disney World. Het is exclusief voor Disney Vacation Club leden. Zij krijgen after-hours toegang tot bepaalde attracties, character meet-and-greets, entertainment en snacks.
  • De Disney Skyliner in Walt Disney World zal in januari voor een korte periode dicht gaan. Het gaat voorlopig om 16 tot en met 24 januari 2024.
  • In Disney’s Polynesian Village Resort in Walt Disney World zijn bezoekers kort geëvacueerd na mogelijke blootstelling aan chemicaliën. Een medewerker mengde twee chemicaliën die niet gemengd hadden mogen worden, zegt de brandweer. Er is niemand gewond geraakt.

Bioscoop en Disney+

  • BBC en Disney+ hebben bekendgemaakt wanneer de drie Doctor Who specials ter gelegenheid van de zestigste verjaardag te zien zijn. Op zaterag 25 november is de eerste te zien. De andere twee zijn te zien op zaterdag 2 december en zaterdag 9 december. Er is ook een nieuwe trailer.
  • Pete Docter (Pixar’s Chief Creative Officer) geeft Disney+ de schuld van de aanvankelijk tegenvallende box office opbrengsten van Elemental. Door films als Luca en Turning Red direct beschikbaar te maken op Disney+, is een deel van het publiek gaan denken dat dit de norm is voor Pixar films.
  • Op 17 november verschijnt Dashing Through the Snow op Disney+. Gisteren is er een poster en trailer verschenen van deze kerstfilm.
  • Let op Marvel fans: Morgen start de kaartverkoop van The Marvels in Nederland. Bioscoopketen Pathé laat weten dat Disney er voor gekozen heeft de film niet in de IMAX zalen te vertonen.

Overig nieuws

  • In september verscheen een persbericht met concept art van Cotino, een eerste Storyliving by Disney community die nu in aanbouw is. Opvallend was de toevoeging van Laughing Place Ranch gebaseerd op de controversiële film Song of the South. Inmiddels heeft Disney al deze verwijzingen stilletjes verwijderd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.