Doctor Who maakt zich klaar voor 60th Anniversary

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 15 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Het is bekend wanneer het eerste World of Frozen gebied open gaat. Het gaat om de versie in Hong Kong Disneyland. Deze gaat open in november van dit jaar. Het land zal, in tegenstelling tot het land in Parijs, twee attracties bevatten. Er is ook nieuwe concept art van het gebied bij schemering.
 • Ondanks de grote uitbreidingen in Hong Kong Disneyland, waaronder het nieuwe kasteel en het bovengenoemde Frozen gebied, is nog steeds niet de helft van het gereserveerde geld voor het vernieuwen van het park opgemaakt. Dat blijkt uit documenten van de regering.
 • Afgelopen vrijdag is Disney Stars on Parade op het laatste moment niet doorgegaan. De reden is een staking bij de Cast Members. Iets vergelijkbaars gebeurde in februari met Dream… and Shine Brighter.
 • Recent is Disneyland Parijs president Natacha Rafalski een dagje meegelopen met de Cast Members in Stark Factory in Avengers Campus. Ze heeft daar meegeholpen bij het maken van de pizza’s.
 • Een terugkeer in Disneyland Parijs! Nee, niet Space MountainDe la Terre à la Lune maar wel de iconische frisbee van Annette’s. De frisbee is ingebegrepen bij een kindermenu of bij een ander menu voor vier euro.
 • Ook in Anaheim een terugkeer: Daar is een van de opening day stoomlocomotieven weer in gebruik genomen bij de Disneyland Railroad. Het gaat om de C.K Holliday stoomlocomotief.
 • In Avengers Campus in Disney California Adventure heeft actrice Pom Klementieff een ontmoeting gehad met Mantis. Klementieff is momenteel in de bioscoop te zien als Mantis in Guardians of the Galaxy Volume 3.
 • Pixar Plaza (voorheen Pixar Place) in Disney’s Hollywood Studios is in soft opening gegaan. Bezoekers kunnen hier onder andere The Edna Mode Experience beleven. Ook zijn er veel andere karakters zoals Frozone.

Bioscoop en Disney+

 • Voordat Doctor Who met een nieuw regulier seizoen begint, komen er in het najaar eerst drie specials ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de serie. Hiervan is een korte nieuwe trailer verschenen waarin ook de titels van deze drie specials onthuld worden: The Star Beast, Wild Blue Yonder en The Giggle.
 • De schrijversstaking in Amerika heeft er opnieuw voor gezorgd dat producties stil zijn gevallen. Deze keer gaat het om Family Guy en American Dad. De showrunners van deze series zullen het werk pas weer oppaken zodra de staking voorbij is.
 • Er komt geen vierde seizoen van de ABC serie Big Sky. Disney heeft de serie gecanceld. De serie werd bij ons geïntroduceerd als een van de eerste Star Originals. Ook de series Alaska Daily en The Company You Keep keren niet terug met nieuwe seizoenen.
 • Guardians of the Galaxy Volume 3 bleek ook in het tweede weekend veel bezoekers te trekken naar de bioscoop. In Amerika bracht de film 60,5 miljoen dollar op en had daarmee het beste tweede weekend voor een MCU film sinds de pandemie. Overigens heeft de film ook een half miljard euro bijeengebracht in de wereldwijde box office
 • Halle Bailey is later deze maand te zien in The Little Mermaid. Ter promotie van de film heeft ze “Part of Your World” gezongen voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland.

Overig nieuws

 • De lancering van de game Star Wars Jedi: Survivor is een succes. Alhoewel er minder fysieke exemplaren verkocht zijn vergeleken met de vorige game Star Wars Jedi: Fallen Order, ligt de digitale verkoop een stuk hoger. In totaal ligt de verkoop zelfs 30% hoger.
 • Disney on Ice heeft een nieuwe show aangekondigd met daarin een recordaantal karakters: 56! In deze show ook het debuut van Frozen II en Raya and the Last Dragon.
 • Een lerares in Florida heeft van onderwijsambtenaren te horen gekregen dat er een onderzoek gestart is vanwege wangedrag. De reden? Ze liet de Disney animatiefilm Strange World aan haar leerlingen zien. Het personage Ethan in de film is gay en is verliefd op een andere jongen. Op Tiktok reageert de lerares op alle commotie.
 • En nog meer commotie: Mena Massoud – hoofdrolspeler van de live action remake van Aladdin – leverde kritiek op de nieuwe live action remake The Little Mermaid, met als gevolg dat hij zijn Twitter deactiveerde. Vanwege de kritiek, of is er iets anders aan de hand?

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.