Walt Disney Studios verdient het meest in de bioscoopzalen in 2022

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 4 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Het testen van TRON Lightcycle Run gaat door. Deze week wordt bijvoorbeeld op hoge capaciteit getest. Blog Mickey is het opgevallen dat er op een gegeven moment zeven treinen op de baan aanwezig waren.
 • Voor de zesde dag op rij is Lightning McQueen’s Racing Academy in Disney’s Hollywood Studios niet open gegaan. De show bevat een audio-animatronic van Lightning McQueen uit Cars die momenteel niet zou werken. Een datum van heropening is niet bekend.
 • Met het begin van 2023 is het ook het vierde jaar waarin de coronapandemie een rol speelt aangebroken. Nu de meeste impact en maatregelen zijn verdwenen uit het Westen, maakt Touringplans de balans op hoe Walt Disney World is getransformeerd door COVID-19.
 • Shanghai Disneyland heeft een prijsverhoging aangekondigd voor de tickets. De nieuwe prijzen gelden vanaf 23 juni 2023.
 • Via een foto, gemaakt door een gaatje in het hek bij Toontown, is een eerste beeld zichtbaar van de ingang van Runaway Railway in Disneyland.
 • Disney heeft de data bekend gemaakt van de runDisney evenementen in 2023 en 2024. Daarbij ook de terugkeer van het Disneyland Half Marathon Weekend in januari 2024.

Bioscoop en Disney+

 • Het komt niet helemaal als een verrassing: Disney had van alle filmstudio’s in 2022 de hoogste bioscoopopbrengst. In totaal 4,9 miljard dollar. Dit werd bereikt met 16 films. De grote hits waren Avatar: The Way of Water, Black Panther: Wakanda Forever, Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder.
 • Het lijkt er op dat Black Panther: Wakanda Forever vanaf 1 februari te streamen is op Disney+. Dat blijkt uit de pagina van de film in de Amerikaanse versie van Disney+. In Nederland staat vooralsnog alleen de tekst “Binnenkort op Disney+.
 • Debra Jo Rupp zal te zien zijn in de Marvel serie Agatha: Coven of Chaos. Het is aannemelijk dat de actrice, bekend van That 70’s Show, dezelfde rol zal spelen als in WandaVision.
 • Op 9 januari verschijnt de animatieserie Koala Man op Disney+ (Tegelijk met Hulu in Amerika). Alle 8 afleveringen zullen direct beschikbaar zijn. Bekijk hieronder de trailer.

Disney Cruise Line

 • Komend weekend is het debuut van Pixar Day at Sea op de Disney Fantasy. In een video is te zien welke Pixar karakters men tegen kan komen tijdens de cruise.

Overig nieuws

 • Ubisoft Massive Entertainment is het nieuwe jaar begonnen met het hypen van de Star Wars game waaraan ze werken. Veel details zijn nog niet bekend, maar het zou gaan om een open-world game nadat Disney onder de indruk zou zijn geweest van hun werk voor de game Avatar: Frontiers of Pandora.
 • De tentoonstelling Walt Disney’s The Jungle Book: Making a Masterpiece in het Walt Disney Family Museum is voorlopig gesloten vanwege stormschade. Op 2 februari gaat de tentoonstelling weer open, hij blijft tot 13 maart.
 • Jeremy Renner heeft voor het eerst zelf een bericht geplaatst op Instagram vanuit het ziekenhuis. Hij heeft ook veel steunbetuigingen gekregen van zijn Marvel collega’s en andere celebrities.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.