Disneynature’s Tiger vanaf 22 april te streamen op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 2 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Er is een nieuwe promovideo verschenen voor Alice and the Queen of Hearts: Back to Wonderland, de BMX show in het Walt Disney Studios Park in Parijs. Disneyland Paris zegt dat ze op 13 april meer zullen onthullen op hun socials.
 • Decoratieve panelen in de uitgang van Space Mountain in Tokyo Disneyland hinten naar de permanente sluiting en de nieuwe versie van de attractie die in 2027 komt. De panelen tonen ruimte met sterren, planeten, schepen en het iconische gebouw. Feestelijke vieringen ter ere van de huidige versie vinden plaats van 9 april tot 31 juli, met speciale merchandise en beperkte aanbiedingen.
 • Nieuwe decoratie voor het evenement Dreaming of Fantasy Springs in Tokyo DisneySea is opgezet voor de komende maand. Banners en ornamenten met iconische personages zoals Peter Pan, Tinker Bell, Anna, Elsa en Rapunzel zijn te zien in het park. Het evenement begint op 9 april aanstaande en loopt tot 30 juni.
Bron: WDW News Today
 • Calbee Inc. is nu een officiële zakelijke partner van het Tokyo Disney Resort en zal drie restaurants gaan sponsoren in Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea. Vanaf gisteren sponsort Calbee Inc. de Woodchuck Kitchen in Tokyo Disneyland en twee restaurants in Fantasy Springs in Tokyo DisneySea. Met Calbee Inc.’s deelname zijn er nu 28 bedrijven die faciliteiten sponsoren in Tokyo Disneyland en 27 in Tokyo DisneySea, waaronder Panasonic, FUJIFILM, Japan Airlines en Coca-Cola (Japan).
 • Het jaarlijkse fanfestival Duffy and Friends Play Days keert terug naar het Hong Kong Disneyland Resort van 15 maart tot 10 juni 2024. Het evenement Springtime is Friendtime zal dit jaar een gloednieuwe kasteelshow met Duffy en Friends bevatten, samen met speciale ontmoetingen, eten en drinken, merchandise en meer.
Bron: TDR Explorer
 • De Incredicoaster in Disney California Adventure gaat van 8 april tot en met 18 april dicht voor een korte opknapbeurt: iets dat vorig jaar november en december ook al gebeurde.
 • Het nieuwe CommuniCore Hall in World Celebration in EPCOT heeft nu het marquee-bord dat overeenkomt met de EPCOT Bold-tekststijl. Het opent op 10 juni aanstaande en zal huisvesting bieden aan festivals en vieringen, evenals een overdekte ruimte om even op kracht te komen. Ook komt er een tijdelijke Encanto-zangshow, ¡Celebración Encanto!, op CommuniCore Plaza van 10 juni tot 6 september.
 • Walt Disney World heeft nieuwe attributen geïnstalleerd in Frontierland in het Magic Kingdom, waaronder thematische kratten en vaten, terwijl de bouw van Tiana’s Bayou Adventure vordert. Deze toevoegingen verrijken de ervaring van gasten, vooral voor treinfans.
 • De Roundup Rodeo BBQ (het restaurant in Toy Story Playland, Hollywood Studios) biedt nu sinds kort verschillende kortingen aan, waaronder voor jaarabonnementhouders en leden van de Disney Vacation Club. De kortingen volgen op het eerste jubileum van het restaurant in Toy Story Land, waar jaarabonnementhouders en leden van de Disney Vacation Club 10% korting krijgen op eten en niet-alcoholische dranken, geldig voor maximaal 3 gasten.
 • In april viert Disney’s Animal Kingdom Earth Month met vijf nieuwe Magic Shots voor gasten, volgens Disney Parks Blog. Disney PhotoPass-fotografen bieden deze speciale foto’s aan in het park.
Bron: Laughingplace

Bioscoop en Disney+

 • Op Earth Day, 22 april 2024, lanceert Disneynature’s Tiger op Disney+. Dit is precies 15 jaar sinds de release van de eerste Disneynature release Earth. Priyanka Chopra Jonas vertelt het verhaal van Ambar, een jonge tijgerin in India. Ook wordt Tigers on the Rise gestreamd, waarin de opmerkelijke comeback van tijgers wordt gevierd. Kijk hieronder naar de officiële trailer van Tiger:
 • IMAX en 20th Century Studios delen een exclusieve blik op de nieuwe film Kingdom of the Planet of the Apes, voorafgaand aan de bioscooprelease volgende maand. Regisseur Wes Ball geeft nieuw leven aan het epische verhaal, waarin apen de dominante soort zijn en mensen in de schaduw leven.
 • Disney en National Geographic lanceren de ourHOME-campagne, gericht op het beschermen en vieren van de aarde. Activiteiten omvatten shows in Disneyland Paris en Disney’s Animal Kingdom, digitale series en het toevoegen van Nat Geo-content op Disney+.
 • Tenslotte in dit blokje nog een previewfilmpje met welke titels er nog naar Disney+ komen in april. Het filmpje is gebaseerd op Amerika, dus de releasedata voor Nederland en België kunnen anders zijn.

Overig nieuws

 • De Los Angeles Dodgers hebben veel sterren, maar acteur Hiroyuki Sanada van de serie Shōgun gooide zondagavond de eerste bal. Dit bracht geluk, want de Dodgers versloegen de St. Louis Cardinals met 5-4. Sanada speelt Yoshii Toranaga in de hitserie.
 • Voormalig Walt Disney World-bestuurder Bill Warren is op 26 maart op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van vroege Alzheimer. Warren bekleedde verschillende hoge functies binnen Walt Disney World en het Reedy Creek Improvement District.
 • Dara Reneé, bekend van High School Musical: The Musical: The Series en Descendants: The Rise of Red, is dit jaar DREAMbassador van de Disney Dreamer Academy, bijgestaan door beroemdheden zoals Daymond John van Shark Tank en Olympiër Sanya Richards-Ross. Deze celebrities, samen met educatoren en sponsors als Sprite en AT&T, inspireren 100 studenten tijdens het vijfdaagse evenement in Walt Disney World. De academie heeft sinds 2008 al meer dan 1.600 jongeren geholpen hun droom te verwezenlijken.
 • De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Disney vindt morgen plaats. De aandeelhouders stemmen over het nieuwe bestuur, wat de koers van het bedrijf kan veranderen. Bestuurslid Carolyn Everson benadrukt in een interview met CNBC het belang van een soepele opvolging van CEO Bob Iger.
 • Wederom steun voor Disney CEO Bob Iger en de Raad van Bestuur van Disney: De New York City Retirement Systems hebben hun steun uitgesproken voor Disney-CEO Bob Iger en de huidige Raad van Bestuur van Disney in hun voortdurende proxy-strijd. Het lijkt er op dat Disney deze strijd gaat winnen. Men zegt dat gigant BlackRock Disney gaat steunen. Het bedrijf is met ongeveer 4,2% de op een na grootste aandeelhouder van Disney.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.