Disneyland’s Club 33 wordt verfilmd

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 22 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tokyo Disney Resort deelde dinsdag de eerste beelden van de attractie Fairy Tinker Bell’s Busy Buggies, een attractie in het nieuwe Fantasy Springs gebied. Er zijn foto’s en een on-ride van zowel overdag als ‘s nachts naar buiten gebracht. De nachtelijke on-ride kan je hieronder zien.
 • In een artikel op het Disney Parks Blog heeft Disney een kijkje achter de schermen gedeeld bij Peter Pan’s Never Land Adventure in Fantasy Springs. De focus ligt daarbij op het “all-new ride system”.
 • Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party op Halloween avond (31 oktober) is helemaal uitverkocht. Het is de eerste avond die volledig is uitverkocht.
 • De Rock ‘n’ Roller Coaster in Disney’s Hollywood Studios zal op 27 juli weer heropenen. Dat blijkt uit de attractiekalender van Walt Disney World. Wat er tussen sluiting en opening is gebeurd is op dit moment nog niets over te zeggen.
 • Walt Disney World heeft aangekondigd dat gasten binnenkort kunnen genieten van een voorproefje van de aankomende Pixar film Inside Out 2. De locatie hiervan is Walt Disney Presents in Disney’s Hollywood Studios.

Bioscoop en Disney+

 • Films en series gebaseerd op attracties zijn niet nieuw. Maar nu lijkt misschien wel de minst waarschijnlijke kandidaat voor een bioscoopbewerking in ontwikkeling: volgens The Hollywood Reporter krijgen we mogelijk binnenkort een film gebaseerd op Disneyland’s exclusieve dining locatie Club 33.
 • Marvel’s live action X-Men film heeft een schrijver: Michael Lesslie gaat het script schrijven voor dit superheldenteam dat voor het laatst in 2019 met Dark Phoenix te zien was in de bioscoop. Lesslie is bekend van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes.
 • De seizoensfinale van X-Men ‘97 werd binnen de eerste vijf dagen op Disney+ drieënhalf miljoen keer bekeken. Volgens Disney is dit daarmee de meest bekeken finale van een full lenght animatieserie sinds What If…? seizoen 1.
 • De Marvel serie Wonder Man zal uitgebracht worden onder het Marvel Spotlight label. Dit zagen we voor het eerst bij Echo. Het zijn series die meer op zichzelf staan en waarbij de kijker dus geen voorkennis van de MCU nodig heeft.
 • Ten slotte nog een Marvel gerucht: Marvel Studios zou bezig zijn met een Blonde Phantom serie voor Disney+ met mogelijk Taylor Swift in de hoofdrol. Het wordt beschreven als een spionageshow die zich afspeelt in de jaren vijftig en plaatsvindt in Las Vegas.

Overig nieuws

 • De ontslagen bij Pixar Animation Studios, uitgesteld vanwege productieschema’s eerder dit jaar, zijn nu alsnog begonnen. Naar verwachting zullen 175 banen verdwijnen. Eerder zou het gaan om 20% van de werknemers. Nu lijkt het er op dat het om 14% zal gaan.
 • De volledige Kingdom Hearts collectie zal op 13 juni naar Steam komen. Het gaat om Kingdom Hearts HD 1.5 en 2.5 Remix, de HD 2.8 Final Chapter Prologue en Kingdom Hearts III en het DLC-pakket Re Mind.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.