Disneyland Paris viert 90ste verjaardag van Donald Duck

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 5 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • Op 9 juni viert Donald Duck zijn negentigste verjaardag. In Disneyland Paris wordt er vrij uitgebreid stilgestaan bij die verjaardag. In het Videopolis Theatre wordt er vijf keer een speciaal disconummer voorbereid voor zijn verjaardag, er zijn de hele dag speciale snacks en drankjes verkrijgbaar, net als speciale merchandise in World of Disney en Bay Boutique (Newport Bay Hotel). Ook is er bij Sleeping Beauty Castle een foto te verkrijgen in een virtueel souvenir frame.
 • Disneyland Paris heeft bezoek gehad van Martha Blanding die binnenkort benoemd zal worden tot Disney Legend. Martha’s 50-jarige carrière bij Disney omvat verschillende mijlpalen, zoals de eerste zwarte VIP Tour Guide en later de eerste zwarte vrouwelijke leider in het Disneyland Resort.
 • In Disney’s California Adventure zou er binnenkort wel eens een einde kunnen komen aan de Dr. Strange: Mysteries of the Mystic Arts show. Dit zeggen geruchten op basis van gesprekken van de vakbond voor cast members in het entertainment van Disneyland, die er sinds kort is.
 • Om de komst van Tiana’s Bayou Adventure in Magic Kingdom te vieren, is er door heel Walt Disney World nieuw eten en drinken te krijgen in thema van Princess and the Frog. Bij WDWNT hebben ze het volledige overzicht, inclusief de plekken waar je het specifieke gerecht of drankje kunt krijgen.
 • Walt Disney World heeft de kamers van de komende Island Tower Disney Vacation Club locatie onthuld, samen met een openingsdatum voor het resort. Het gaat volgens de huidige planning op 17 december open.

Bioscoop en Disney+

 • In Amerika is de film inmiddels alweer bijna in de bioscopen te zien en in Nederland moeten we er nog eventjes op wachten, maar Inside Out 2 heeft wel zijn laatste trailer gekregen. Kijken op eigen risico: er kunnen grote delen van het verhaal in verstopt zitten.
 • Volgens The Hollywood Reporter heeft Marvel Studios interesse in Deadpool & Wolverine-regisseur Shawn Levy voor de regie van de volgende Avengers-film. Marvel en Levy hebben elkaar naar verluidt gesproken het project, waarbij de studio hem vorige week het nieuwste script heeft gegeven.
 • Deadline stelt in een artikel over diezelfde film dat er ruim 60 karakters die nu al bekend zijn in de MCU, deel zullen nemen aan de film. In Infinity War waren in totaal 76 karakters zichtbaar, in Endgame 63.
 • Deze zomer komt het nieuwe deel uit de Alien reeks uit: Alien: Romulus. De nieuwe film heeft zijn tweede trailer gekregen.
 • Kate McKinnon, Andy Samberg en Ncuti Gatwa behoren tot de cast van de Searchlight Pictures film The Roses, een remake van de klassieker The War of the Roses uit 1989. In die film werd het trio gevormd door Michael Douglas, Kathleen Turner en Danny DeVito.
 • Evangeline Lilly, bekend van de Ant-Man films als de (jonge) Wasp, heeft aangegeven te stoppen met acteren. Ze geeft aan dat ze bij die beslissing haar “dharma heeft gevolgd en angst is vervangen door volbrenging”. Ze geeft aan niet definitief uit Hollywood te verdwijnen, maar daar ooit wel terug te willen keren.

Overig nieuws

 • CEO Bob Iger heeft tijdens een ceremonie uit handen van Prins William een ere-ridderschap gekregen. De volledige titel die hij gekregen heeft is Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Ook filmcomponist John Williams kreeg deze onderscheiding.
 • Walt Disney Animation Studios-veteraan Don Hall gaat naar Skydance Animation om een ​​originele animatiefilm te creëren, ontwikkelen en produceren, aldus The Hollywood Reporter. Voor Disney regisseerde hij een aantal films waaronder Big Hero 6, Moana en Raya and the Last Dragon. Ook werkte hij onder andere mee aan Tarzan, The Emperor’s New Groove, Chicken Little, Meet The Robinsons, en The Princess and the Frog.
 • De game was al lange tijd speelbaar in een aantal landen, maar gisteren is hij dan eindelijk wereldwijd gelanceerd (en dus ook in Nederland): Star Wars: Hunters. Gratis verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, in de App Store en via Google Play.
 • Ook nieuws over die andere Star Wars game: Er zijn van Star Wars Outlaws namelijk nieuwe gamebeelden en een deel van de originele muziek onthuld. Dit gebeurde in een video waarin de grafische verschillen getoond werden bij het gebruik van Ray Reconstruction.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.