The Journey of Water komt steeds dichterbij

In juni twee keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 23 juni 2023.

Nieuws uit de parken

 • Imagineers zijn begonnen met het testen van Journey of Water, geïnspireerd op Moana. Ze zijn druk bezig met het spelelement van water en het klaarstomen van de attractie om de bezoekers te ontvangen later dit najaar in World Nature in EPCOT.
 • Volgens imagineer Joe Rohde, onder andere verantwoordelijk voor Disney’s Animal Kingdom, is het repareren van de Yeti in Expedition Everest een complexe operatie. Rohde zei op Twitter dat er genoeg oplossingen te bedenken zijn voor het probleem met de animatronic, maar zijn er meer factoren, zoals het langer sluiten van de attractie, de kosten en marketing, die hier ook een rol spelen.
 • Sinds afgelopen woensdag liggen de boten vanaf Disney Springs naar de Walt Disney World resorts tijdelijk stil, dit vanwege het lage waterniveau. Mogelijk kan deze sluiting nog even duren omdat er veel regen nodig is om het waterpeil te laten stijgen.
 • Nog maar een paar dagen en dan zal Rogers: The Musical debuteren in Disney California Adventure. Deze musical zal lopen van 30 juni tot en met 31 augustus. Om alvast in de stemming te komen heeft het Disney Parks Blog 4 dingen benoemd die je moet weten voordat dit spektakel op de planken komt.
 • Disneyland heeft meer details bekendgemaakt over San Fransokyo Square, inclusief nieuw concept art. Vanaf midden juli zullen een aantal vernieuwde restaurants al open gaan voor bezoekers.
 • Nick Fury, te zien in de nieuwste Marvel Disney+ serie Secret Invasion, heeft zijn opwachting gemaakt in Avengers Campus in Disney California Adventure. Hij wil bezoekers rekruteren om de kunst van het spioneren te leren en zal tijdens zijn interactieve experience diverse adviezen, observaties en inzichten geven over het spioneren op aarde.
 • Minder dan 2 jaar geleden is er begonnen met de Mobile Cast Compliments via de My Disney Experience en Disneyland apps. Hierbij kan je als bezoeker complimenten geven aan de Cast Members die jou een onvergetelijke dag hebben bezorgd. Gisteren is het moment geweest dat de magische grens van 1 miljoen complimenten is bereikt en de Cast Members met de meeste complimenten werden in het zonnetje gezet en kregen een mooi certificaat in handen.
 • In Typhoon Lagoon heeft gisteren ‘s werelds grootste zwemles plaatsgevonden. Meer dan 600 kinderen vanuit Central Florida kregen daar zwemles van de Walt Disney World ambassadeurs, Mickey Mouse en 2004 Olympisch zilver winnares Maritza Correia McClendon.
 • De vakbonden van de Disneyland Parijs Cast Members hebben op 21 juni meegedeeld dat Disneyland Parijs hen heeft uitgenodigd voor een bijeenkomst op 26 juni aanstaande om zoals gezegd “de balans op te maken en de onderhandelingskalender in de tweede helft van 2023 te delen”. Vooralsnog zijn er geen nieuwe stakingsacties aangekondigd.
 • Sinds afgelopen woensdag is de toegang tot de parking van Disneyland Parijs veranderd. De toegangsautomaten zijn namelijk in gebruik genomen en kunnen worden gebruikt met onder andere je bankpas, je Annual Pass of je Magic Pass. De meest linker rijbaan blijft nog wel bemand met een Cast Member.
 • De theme song van TOGETHER: A Pixar Musical Adventure, die opent op 15 juli aanstaande in het Walt Disney Studios Park, is voor het eerst te beluisteren!
 • Afgelopen woensdag 21 juni hebben duizenden Cast Members meegedaan aan International Yoga Day op iconische plaatsen in de Disneyland parken, o.a. in Disneyland Parijs maar ook in Walt Disney World.
 • Speciale gerechten geïnspireerd door Indiana Jones and the Dial of Destiny zullen binnenkort verschijnen in zowel Walt Disney World als in het Disneyland Resort. Je kan onder meer een L’Atlantique Green Tea krijgen in de Hollywood Studios en een Adventurer’s Platter bij de Bengal BBQ in het Disneyland Park. In Disneyland zal Indiana Jones ook als karakter te spotten zijn vanaf 30 juni.
 • Hong Kong Disneyland heeft nieuwe concept art onthuld van World of Frozen themagebied dat daar later dit jaar zal openen. Er is concept art van de attracties Frozen Ever After en Wandering Oaken’s Sliding Sleighs, het restaurant Golden Crocus Inn, de merchandisewinkel Tick Tock Toys & Collectibles en het Playhouse in the Woods waar een showtje te zien zal zijn.

Bioscoop en Disney+

 • Om John Williams, de componist van o.a. de nieuwste film Indiana Jones and the Dial of Destiny, te eren is er een korte featurette gemaakt door Lucasfilm om de kijkers een inzicht te geven in het productieproces.
 • Volgens The Hollywood Reporter zal Marvel Studios tijdens San Diego Comic-Con niet haar typische Hall H presentatie houden. Marvel Studios heeft gezegd dat het alleen deze presentatie houdt als er groot nieuws te brengen is. Dit zou mogelijk in lijn liggen met de vertraging van diverse geplande films en series.
 • Er is ophef ontstaan rondom de opening credits van de Marvel serie Secret Invasion. Deze zijn namelijk gemaakt met AI (artificiële intelligentie). Veel mensen vinden dat hiervoor gewoon artiesten ingehuurd moeten worden. De maker van de serie legt uit dat het gebruik van AI past binnen de thema’s van de serie. De studio die de opening credits intro gemaakt heeft, ontkent dat dit ten koste is gegaan van banen voor artiesten.
 • The Little Mermaid bleek in veel Aziatische landen niet erg succesvol. Echter zijn de Filipijnen daarop een uitzondering. Het is daar de grootste blockbuster van het jaar tot nu toe, succesvoller dan The Super Mario Bros. Movie en Guardians of the Galaxy Volume 3. Wereldwijd heeft de film inmiddels een opbrengst van zo’n 471 miljoen dollar.
 • Er is een nieuwe teaser trailer verschenen voor het vierde en laatste seizoen van High School Musical: The Musical: The Series. Hierin zullen ook acteurs uit de films te zien zijn. De serie zal verschijnen vanaf 9 augustus op Disney+.
 • Van Amerikaanse schrijver, producer en regisseur Ryan Murphy wordt verwacht dat hij de stap van Netflix naar Disney zal gaan maken. Hij is onder andere verantwoordelijk geweest voor Netflix series als Hollywood, Ratched en Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Deze overstap is wel te verklaren omdat Dana Walden bij Disney Entertainment als co-chairman de scepter zwaait en zij de baas was van Fox toen Ryan Murphy daar zijn eerste grote successen had. Veel van Murphy’s Fox series, zoals Glee en 9-1-1 zijn al te zien op Disney+.
 • Britse actrice en YouTuber Abigail Thorn, voornamelijk bekend van haar kanaal Philosophy Tube, gaat te zien zijn in de Star Wars serie The Acolyte. Haar personage heet Ensign Eurus en dit kan wel eens meer informatie geven over het plot van deze aankomende serie. Overigens is Thorn de eerste transgender actrice in een live action Star Wars project.
 • Wat doe je als maker als een van je stemacteurs ontslagen is vanwege beschuldigingen van huiselijk geweld? Solar Opposites heeft een grappige en originele manier gevonden om te verklaren waarom Korvo nu de stem heeft van Dan Stevens.
 • Volgens Deadline heeft Sony Pictures de Spider-Man universe film El Muerto van het releaseschema gehaald. De film schijnt nog wel in ontwikkeling te zijn, maar door de voortdurende schrijversstaking en het tourschema van rapper Bad Bunny is toch er voor gekozen om deze film niet in januari 2024 te gaan releasen.

Overig nieuws

 • Disney’s Chief Diversity Officer, Latondra Newton, vertrekt na een periode van zes jaar bij de Walt Disney Company. Ze was in haar tijd verantwoordelijk voor diverse diversiteits-, rechtvaardigheids- en inclusie-initiatieven van het bedrijf en wil, zoals ze zelf zegt, “andere inspanningen nastreven”.
 • De rechtszaak tegen Jonathan Majors (Kang in de MCU) heeft een datum gekregen. Op 3 augustus aanstaande zal hij fysiek moeten verschijnen in de rechtbank.
 • Na het succes van de Disney+ serie Obi-Wan Kenobi, heeft Marvel besloten om vanaf 6 september een 6-delige mini comic serie uit te brengen. Elk deel zal het verhaal vertellen van één van de afleveringen van de Disney+ serie.
 • Er is een nieuwe LEGO set aangekondigd ter ere van Disney 100. Het gaat hierbij om de iconische scene dat Peter Pan en Wendy door Londen vliegen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot dinsdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.