Disneyland Paris Pride niet vlekkeloos verlopen

In juni twee keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 20 juni 2023.

Nieuws uit de parken

  • Afgelopen zaterdag werd Disneyland Paris Pride georganiseerd. Helaas is die avond niet vlekkeloos verlopen. Vanwege technische problemen kon het optreden van de Britse Calum Scott niet doorgaan. De zanger heeft nog voorgesteld een akoestisch optreden te geven, maar het lijkt erop dat Disney daar geen toestemming voor heeft gegeven.
  • Gisteren is er opnieuw gestaakt in Disneyland Parijs. Net als de vorige keren had dit als gevolg dat Disney Stars on Parade en Dream… and Shine Brighter gecanceld werden.
  • Disneyland Parijs zal op 7 oktober aanstaande bezoek gaan krijgen van Jim Shore, hij is bekend van de Disney Traditions beelden en zal in het park een signeersessie houden.
  • Laten we het hebben over Bruno. Volgens een casting call van Disney Auditions is Walt Disney World op zoek naar acteurs die de rol van Bruno kunnen gaan spelen. Het lijkt er dus op dat er een meet & greet komt met het karakter uit Encanto.
  • Een (mogelijk dronken) bezoekster van de Gran Fiesta Tour in EPCOT heeft afgelopen weekend voor veel gedoe gezorgd. Deze persoon sprong uit haar bootje, toen ze in de rij lagen om uit te stappen. Na het lopen naar de echte uitgang werd ze gewelddadig richting een Cast Member en vervolgens verwijderd uit Walt Disney World.
  • De terugkeer van de Red Car Trolleys in Disney California Adventure is een feit. Onder andere vanwege de werkzaamheden voor Avengers Campus en de Covid-19 pandemie bleven deze trolleys sinds 2018 stilstaan, echter zijn ze sinds afgelopen zondag weer in gebruik.

Bioscoop en Disney+

  • Elemental is in Nederland pas vanaf 12 juli te zien in de bioscoop, maar in de Verenigde Staten al sinds afgelopen weekend. Met een opbrengst van 29.5 miljoen dollar was dat een teleurstellend openingsweekend.
  • Peter Sohn, regisseur van Elemental, heeft in een handgeschreven brief verteld over hoe persoonlijk de film voor hem is. Hij noemt het een love letter voor zijn ouders.
  • Het lijkt erop dat Disney en Pixar veel vertrouwen hebben in Inside Out als franchise. Vorig jaar werd Inside Out 2 aangekondigd en nu lijkt het er ook op dat de animatiestudio aan een serie werkt voor Disney+ gebaseerd op de populaire film uit 2015.
  • Een tijd geleden werd bekendgemaakt dat Disney aan Frozen 3 werkt. In tegenstelling tot de eerste twee films zal Jennifer Lee niet de regie doen. Momenteel is Lee chief creative officer bij Walt Disney Animation Studios.
  • Binnenkort begint het tweede seizoen van The Bear. Daarin zal Will Poulter te zien zijn. Hij was eerder dit jaar nog te zien in Guardians of the Galaxy Volume 3 als Adam Warlock.
  • Morgen start op Disney+ de Marvel serie Secret Invasion. Hierin staat Nick Fury, gespeeld door Samuel L. Jackson, centraal. In een nieuwe featurette wordt iets meer ingezoomd op dit personage. Ook is er een kort videoverslag van de première.
  • Spider-Man: Across the Spider-Verse krijgt geen release in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. De officiële reden is niet bekend, maar men denkt dat het komt omdat er in de film kort een transgendervlag te zien is.
  • Na Venom en Morbius maakt Sony nog een film over een villain uit de Spider-Man strips. Het gaat om Kraven The Hunter met Aaron Taylor-Johnson in de titelrol. Gisteren is de trailer online verschenen.

Overig nieuws

  • Een LEGO set gebaseerd op Hocus Pocus is binnenkort verkrijgbaar via ShopDisney. Deze set is ontstaan via het LEGO Ideas programma. Hierin kunnen fans ideeën voor sets insturen.
  • De Disney 100 Decades collectie is bij de jaren ’70 aangekomen. Er zullen producten zijn die gebaseerd zijn op The Aristocats uit 1970 en The Muppets Movie uit 1979.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.