Disneyland Paris is 29 jaar geworden!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 12 april 2021.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

  1. Disneyland…. een half jaar na mijn eigen geboorte ging het park open. Ik ben van oktober 1991, Euro Disney opende in 1992. Ik herinner me nog goed dat ik als kleine jongen thuis snachts door mijn ouders werd wakker gemaakt. Ik wist niet wat er aan de hand was maar we moesten weg met de auto… we gingen richting Frankrijk…. en toen werd me duidelijk dat we op vakantie gingen. Mijn pa had van een joods fonds geld gekregen omdat hij een nalatenschap was van mensen uit de 2de Wereldoorlog. Van dat geld, dat overigens een flink bedrag was, kocht hij voor het gezin een vakantie naar EuroDisney! Ik was nog klein en ik herinner me dat ik achterin de auto zat en me goed amuseerde. Maar toen we eindelijk aankwamen, zag ik het Disneyland hotel opdoemen in de verte. Mijn mond viel open van verbazing…. zo…. mooi! Zo mooi!!! Wowwwwww….. dat was de reactie die in mijn hoofd speelde. Ik was in die tijd wel wat bang voor attracties maar een van de attractie die me wel bijstond was Le Visionarium, en wat ben ik blij dat ik daar in ging. Die ride heb ik samen met mijn ouders en mijn zus wellicht maar 1 of 2 keer gedaan maar de herinnering er aan was nog vers.

    later keerde ik weer terug, zonder mn zus maar met Mn ouders, naar de Walt Disney Studio’s in 2002. Ik had er ook heel veel lol. We gingen met de Thalys , maar ik kan me niet alles herinneren van die tijd.

    In 2008 keerde ik wederom terug en maakte ongeveer 2 jaar lang filmpjes, tevens wat reportagefilmpjes van de bouw van Toy Story Playland . In die periode had ik ook mijn eerste abonnement en pins. Na de opening van Toy Story Playland voelde ik niet meer de drang om te gaan, maar nu, zon 11 jaar later, voel ik het bloed weer borrelen…. lets return. Soon.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.