Disneyland Paris introduceert nieuw themalied

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 24 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Paris heeft een nieuw themalied voor het resort geïntroduceerd, waarin veel van de attracties en activiteiten in het resort worden belicht. Het nummer heet ‘Nos Histoires Prennent Vie’ (‘Stories Come to Life’). Er is ook een sing-along video uitgebracht.
 • Deze zomer test Disneyland Paris bij Cafe Hyperion vijf bestelzuilen met touchscreen. Voor de test worden alleen fysieke betaalkaarten geaccepteerd en is er geen korting beschikbaar. De gebruikersinterface zal voor deze test in het Frans en Engels zijn.
 • Disney Parks viert deze week Halfway to the Holidays en heeft geteast dat er de komende dagen meer informatie zal worden vrijgegeven. Het ligt voor de hand dat er meer details bekendgemaakt zullen worden over Mickey’s Very Merry Christmas Party en andere festiviteiten. Ook kunnen we meer info verwachten over de terugkeer van Disney Jollywood Nights.
 • Disney CEO Bob Iger was gisteren in Walt Disney World en bezocht uiteraard Tiana’s Bayou Adventure. Samen met Walt Disney World President Jeff Vahle, Magic Kingdom Vice President Sarah Riles en zijn eigen Chief of Staff Nancy Lee maakte Bob Iger ook een ritje in deze vernieuwde attractie.
 • Sinds vorige maand heeft Walt Disney World met Disney Dreams That Soar net als Disneyland Paris een eigen droneshow. De theme song van die show, gezongen door Omar Cardona en Brooke Weirick, is nu beschikbaar op alle bekende muziek streamingdiensten.
 • Walt Disney World Resort heeft honderden militairen in actieve dienst en veteranen en hun families uitgenodigd om deel te nemen aan de 2024 Department of Defense Warriors Games. De jaarlijkse competitie toont de uitzonderlijke fysieke en mentale kracht van gewonde en zieke militairen door middel van rolstoelbasketbal, wielrennen, indoorroeien, zitvolleybal en meer.
 • Daisy Ridley, die Rey speelde in de meest recente Star Wars trilogie, bracht onlangs een bezoek aan Galaxy’s Edge in het Disneyland Park. Op haar Instagram account deelde ze hoe “surrealistisch” het was om Rey tegen te komen in het themagebied. Ridley maakte een praatje met het walkaround character Rey en zag zichzelf als Rey in Star Wars: Rise of the Resistance.

Bioscoop en Disney+

 • Het positieve nieuws blijft zich maar opstapelen rond de film Inside Out 2: de film is na anderhalve week in de Verenigde Staten de grootste release van het jaar. Wereldwijd heeft de film al ruim 500 miljoen dollar opgebracht. Het is het eerste grote box office succes van Pixar sinds Toy Story 4, al zat daar uiteraard wel een coronaperiode tussen.
 • Het is al een tijdje bekend dat er een vervolg komt op de Disney Channel serie Wizards of Waverly Place, genaamd Wizards Beyond Waverly Place. Nu is bekendgemaakt dat David DeLuise zijn rol als Jerry Russo opnieuw zal vertolken.
 • Van de serie Only Murders in the Building is een achter de schermen foto verschenen van Eugene Levy, Zach Galifianakis en Eva Longoria. In het vierde seizoen blijkt dat de podcast uit de serie verfilmd wordt. Levy, Galifianakis en Longoria spelen zichzelf in de rollen van Charles, Oliver en Mabel.

Overig nieuws

 • Marvel heeft dit weekend bekendgemaakt dat schrijver Peter B. Gillis is overleden. Niet de eigenaar van de vakantieparken, maar schrijver van onder andere comics over de Defenders, Doctor Strange en verschillende What If…? verhalen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.