Disneyland Paris deelt eerste blik op Alice in Wonderland BMX-show

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 13 maart 2024.

Nieuws uit de parken

  • Disneyland Paris heeft een eerste blik onthuld van de Alice in Wonderland BMX-show die binnenkort te zien zal zijn in de “Stunt Arena” van het Walt Disney Studios Park. Ook is de titel bekend gemaakt. De show gaat Alice and the Queen of Hearts: Back to Wonderland heten.
  • Een nieuw Phantom Manor-figure van de Stationmaster, ontworpen door Kevin & Jody, komt binnenkort naar Disneyland Paris. Vanaf 15 maart is deze in een oplage van 800 te koop bij Thunder Mesa Mercantile, Harrington’s en The Disney Gallery.
  • Het X-account Passport Wonderland heeft een aantal Disneyland Paris geruchten gedeeld. Achter Discoveryland zou een Star Wars land komen met een The Mandalorian-achtbaan en er zou een uitbreiding komen van Fantasyland. Verder een nieuwe parade route, een nieuwe parkeergarage en nieuwe backstage gebouwen.
Nieuwe foto van Tiana’s Bayou Adventure in Magic Kingdom
  • Een nieuwe limited edition lightsaber set is verkrijgbaar bij Dok-Ondar’s Den of Antiquities in Galaxy’s Edge in Disneyland. Het gaat om de lightsabers van Asajj Ventress.
  • Er is ook weer een nieuw patent aangevraagd voor een speeltje van Imagineering: een zwevend kinderwagentje gebaseerd op het ‘ei’ waarin Grogu zich voortbeweegt in The Mandalorian.
Het patent dat Imagineering heeft aangevraagd met daarnaast het voorbeeld uit The Mandalorian

Bioscoop en Disney+

  • Beau DeMayo, de hoofdschrijver van Marvel’s aankomende animatieserie X-Men ’97, is ontslagen bij Marvel zonder commentaar van beide partijen. Dit is opvallend zo vlak voor de release van de serie. DeMayo had zijn schrijftaken voor seizoen twee van X-Men ’97 al afgerond en werkte eerder ook aan Moon Knight en Blade.
  • Hoewel het meer dan een jaar geleden is dat er geruchten waren van een terugkeer van Jon Bernthal als de Punisher in Daredevil: Born Again, heeft de acteur dit nu schijnbaar bevestigd met een ietwat cryptische Instagram-post.
  • Disney+ en Hulu hebben een eerste blik en teaser trailer onthuld van Becoming Karl Lagerfeld. In deze zesdelige serie speelt Daniel Brühl de hoofdrol. Vanaf 7 juni zijn alle afleveringen in één keer te streamen.
  • Nicolas Cage heeft in een interview gezegd dat er geen National Treasure 3 gaat komen: “If you want to find treasure, don’t look at Disney, okay? It’s not there.”
  • Elke dag brengt Good Morning America een nieuw voorproefje uit van een van de vier akoestische nummers die exclusief te zien zijn in de Eras Tour-film van Taylor Swift op Disney+. Gisteren ging het om het nummer “Maroon”.
  • Ruim zes jaar nadat zijn laatste aflevering van Doctor Who werd uitgezonden, lijkt het erop dat voormalig showrunner Steven Moffat mogelijk terugkeert om een nieuwe aflevering van de sciencefiction te schrijven. Het zou dan om de kerstspecial van dit jaar gaan.
  • De derde Venom-film van Sony heeft een titel gekregen. De film, die vanaf oktober dit jaar te zien is in de bioscoop, heet Venom: The Last Dance. Het schijnt niets te maken te hebben met Michael Jordan.

Disney Cruise Line

  • Disney Cruise Line heeft een aantal foto’s gedeeld van de bouwwerkzaamheden die Disney Lookout Cay at Lighthouse Point tot leven gaan brengen. Het is de bedoeling dat het eiland in juni van dit jaar open gaat voor bezoekers.

Overig nieuws

  • De nominaties voor de BAFTA Games Awards zijn bekendgemaakt en Marvel’s Spider-Man 2 is maar liefst negen keer genomineerd, waaronder voor Best Game. Ook Star Wars Jedi: Survivor maakt kans op een aantal prijzen. De game is zes keer genomineerd, waaronder Cameron Monaghan voor Performer in a Leading Role. In de categorieën British Game en Family is Disney Illusion Island genomineerd.
  • Acteur Michael Culver is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend door zijn vertolking van Captain Needa in Star Wars: The Empire Strikes Back.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.