Disneyland Paris bereikt mijlpaal tijdens bouw van World of Frozen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 20 juni 2024.

Nieuws uit de parken

  • Een bijzondere mijlpaal is bereikt bij de bouw van World of Frozen in het Walt Disney Studios Park (straks Disney Adventure World). De bovenste torenspits van Arendelle Castle is namelijk geplaatst! Ook krijgen de bergen in dit themagebied al steeds meer vorm.
  • World of Frozen is niet de enige plek waar men druk bezig is. Bij Rapunzel Tangled Spin zijn de eerste dakpanelen gespot en de vooruitgang is ook goed te zien bij Regal View Restaurant and Lounge.
  • Een nieuw Hachette Art Thérapie boek met nooit eerder vertoonde illustraties van Tracy de Sousa is nu te koop in Disneyland Paris. Het is verkrijgbaar bij The Storybook Store, World of Disney en Alamo Trading Post.
  • Disneyland Paris viert de release van Inside Out 2 met meet & greets, fotomogelijkheden, lekkernijen en merchandise. En net als in Disney California Adventure kunnen bezoekers in Parijs ook Anger ontmoeten (en Joy).

Bioscoop en Disney+

  • Weer een record voor Inside Out 2. De film bracht afgelopen dinsdag 29.1 miljoen dollar op en dat is het hoogste ooit voor een animatiefilm op een dinsdag.
  • Ter ere van Juneteenth heeft Lucasfilm de ​​documentaire Hellfighters: Harlem’s Heroes of World War One uit 2007 voor het eerst in 15 jaar openbaar gemaakt. De documentaire van een half uur was oorspronkelijk beschikbaar op de dvd van The Adventures of Young Indiana Jones.
  • In een radio interview heeft regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy verteld over hoe het is om een nieuw verhaal te vertellen in het Star Wars universum over Rey Skywalker, gespeeld door Daisy Ridley. Tijdens de voorbereidingen van haar film heeft ze gesprekken gehad met J.J. Abrams (regisseur van The Force Awakens en The Rise of Skywalker) en George Lucas en spreekt ze vaak met Dave Filoni, Chief creative officer bij Lucasfilm.

Overig nieuws

  • Het gecancelde plan om 2000 werknemers te verhuizen van Californië naar Lake Nona in Florida zorgt nog steeds voor problemen voor The Walt Disney Company. Een aantal werknemers is nu boos en klaagt Disney aan omdat ze hun huizen in Californië verkocht hebben en naar Florida verhuisd zijn op basis van de belofte van het bedrijf dat hun banen mee zouden verhuizen. Volgens de aanklacht deed Disney hen geloven dat een weigering zou leiden tot ontslag.
  • Mogelijk komen we dit jaar nog te weten wie de opvolger wordt van Bob Iger als CEO van The Walt Disney Company. Dat heeft Kevin Mayer, voormalig CEO-kandidaat en huidig ​​adviseur van Iger, verteld aan Yahoo. Al houdt hij er ook rekening mee dat het toch iets later wordt.
  • Op 4 juni verscheen, zes jaar na de aankondiging, dan eindelijk de game Star Wars: Hunters. Het was die dag de meest gedownloade game in de App Store van Apple in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. De website PocketGamer.biz heeft nog meer cijfers verzameld.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.