Disneyland Parijs viert de release van Quantumania

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 14 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs gaat de release van Ant-Man and the Wasp: Quantumania uitgebreid vieren. Je kan bijvoorbeeld Ant-Man en Wasp op Stark Plaza in Avengers Campus ontmoeten voor een trainingsessie met PYM discs. In PYM Kitchen is de Quantum Micro Mousse nieuw en in Hotel New York – The Art of Marvel zijn er nieuwe cocktails.
 • Een mooie duidelijke foto van de berg en Elsa’s ijskasteel in World of Frozen in Hong Kong Disneyland. Het zal nog even duren voordat we deze ook in Parijs gaan zien, maar daar wordt ondertussen wel doorgewerkt.
 • Over de nieuwe ontwikkelingen in de Studios: uit deze tweet zou blijken dat in de eerste plannen voor het derde land inderdaad Rise of the Resistance was ingetekend (via Kevin).
 • Disney heeft de Cast Member kostuums onthuld voor het vernieuwde Mickey’s Toontown in Disneyland. Bij het ontwerpen is er voor gezorgd dat de kostuums comfortabel en functioneel zijn.
 • Na het winnen van de Super Bowl ging MVP en quarterback Patrick Mahomes van de Kansas City Chiefs gisteren naar Disneyland. Mahomes werd onder andere rondgereden over Main Street U.S.A. in een paradewagen vergezeld door Mickey en Minnie.
 • Helaas kwam deze huldiging van de Super Bowl kampioenen wel met een nieuwe spelfout. In de aankondiging stond namelijk “Main Stret” in plaats van “Main Street”.
 • Op 18 maart krijgen D23 Gold Members de kans om TRON Lightcycle / Run uit te proberen. Daar moeten ze wel een ticket van 50 dollar voor kopen.
 • Na het afwijzen van Disney’s voorstel voor een nieuw contract voor Walt Disney World Cast Members, worden de onderhandelingen met de vakbonden weer hervat.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren verscheen een nieuwe promo voor The Mandalorian, waarvan het derde seizoen vanaf 1 maart te zien is op Disney+. In een interview met Empire Magazine vertelt Dave Filoni hoe de animatieserie The Clone Wars van invloed is geweest op The Mandalorian.
 • De Franse minister van Defensie Sébastien Lecornu heeft kritiek op Black Panther: Wakanda Forever. Het gaat om de scène waarin onthuld wordt dat Franse soldaten geprobeerd hebben een Wakandaans research centrum aan te vallen.

Overig nieuws

 • Gisteren kreeg Jon Favreau een ster op de Hollywood Walk of Fame. Hij stond aan de wieg van de MCU als regisseur van Iron Man en Iron Man 2 en is nu de showrunner van The Mandalorian. Voor Disney regisseerde hij ook The Jungle Book (2016) en The Lion King (2019).
 • Bezoekers van Disney 100: The Exhibition zullen daar een levensechte hologram van Walt Disney zien. Er zijn archiefbeelden en AI tools gebruikt. De hologram zal ook met Walt’s stem spreken.
 • Drie nieuwe namen voor Star Wars Celebration in Londen. Het gaat om Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi), Ian McDiarmid (Emperor Palpatine) en Andy Serkis (Supreme Leader Snoke / Kino Loy).
 • Een LEGO set gebaseerd op Halloween Town uit The Nightmare Before Christmas gaat binnenkort in productie. Deze is via LEGO Ideas ingezonden door Simon Scott en heeft daar genoeg stemmen gekregen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.