Disneyland Parijs pakt uit!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 26 januari 2021.

Nieuws uit de parken

 • De dertigste verjaardag van Disneyland Parijs komt steeds dichter bij! Met de start van de festiviteiten op 8 maart in het vooruitzicht was gisteren een presentatie waar we meer hebben geleerd over de viering van de verjaardag. De volledige presentatie is hier te vinden, we zullen nu wat hoogtepunten bespreken.
 • Allereerst is er een nieuwe themasong, Un Monde Qui S’Illumine.
 • We krijgen een speciale pre-show, genaamd Disney D-Light, die waarschijnlijk voor Disney Illuminations zal draaien. Deze show zal, als eerste Disney-park wereldwijd, gebruik maken van 200 drones die figuren in de lucht zullen maken. De korte preview die we gisteren kregen ziet er goed uit!
 • Nieuwe impressies vanuit Avengers Campus! We zien het gebouw van WEB Slingers: A Spider-Man Adventure en van de Iron Man-coaster, met een eerste blik op de trein van de laatstgenoemde attractie.
 • Er komen speciale sculpturen in zogenaamde Gardens of Wonder, die verspreid zullen zijn over het gehele resort.
 • Een verjaardag in een Disney Park komt altijd met nieuwe merchandise. Ook nu staan er weer een aantal bekende en nieuwe producten in de spotlight, met voor het eerst de speciale Mickey-zeep!
Blik op de merchandise voor de 30ste verjaardag (Bron: Disneyland Paris)
 • Er valt ook weer flink wat te eten (dat zal Ralf ook waarderen). Onder andere Donalteur Carmen zat in de speciale Donalteurs-chat bovenop de nieuwe voedselopties (niet letterlijk natuurlijk), wij hebben er een collage van gemaakt.
 • Na al dat Parijs-geweld ook nog wat ander nieuws uit de andere parken: We hebben weer een bouwupdate van TRON in het Magic Kingdom en van Cosmic Rewind in EPCOT.

Bioscoop en Disney+

 • Binnenkort is de sitcom How I Met Your Father te streamen. In de serie gaan we onder anderen Hillary Duff zien als Sophie. Via de social media kanalen van Disney+ worden zij en de andere personages even aan je voorgesteld.
 • Disney heeft gereageerd op de kritiek van acteur Peter Dinklage over de nieuwe live action Snow White film. Volgens Disney zijn ze op zoek naar een “nieuwe richting” voor de dwergen en zijn verschillende mensen binnen de de dwerggroei-community daarbij betrokken.
 • Percy Jackson and the Olympians heeft officieel groen licht gekregen. Dat vertelt Rick Riordan in een boodschap. Hij schreef de boeken en is betrokken bij de serie. James Bobin zal de pilot aflevering regisseren.

Disney Cruise Line

 • Er is ook weer wat te melden op Cruise Line-gebied. De nieuwe themadag Pixar Day at Sea zal namelijk vanaf 2023 te zien zijn op een aantal zevendaagse cruises van de Disney Fantasy. Je kunt verschillende Pixar karakters ontmoeten, met hen dansen en de hele dag feestvieren.
Sfeerimpressie van ‘Pixar Day at Sea’ (Bron: Disney Cruise Line)

Overig nieuws

 • Electronic Arts en Lucasfilm Games hebben drie nieuwe Star Wars games aangekondigd van game ontwikkelaar Respawn Entertainment, waaronder de volgende titel binnen de Star Wars Jedi franchise (het eerste deel Star Wars Jedi: Fallen Order verscheen in 2019). Verder is ook een first person shooter en een strategie game aangekondigd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.