Disneyland Parijs maakt zich klaar voor Halloween

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 14 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • In Parijs zijn in Frontierland de eerste Halloween decoraties gespot. Het officiële Halloween seizoen gaat op 1 oktober van start en duurt tot en met 6 november.
 • Pass Annuel Showtime! keert terug. De opnames vinden plaats in het weekend van 24 en 25 september in Disney Village Dome. In het programma zullen de Halloween en kerst seizoenen gepresenteerd worden.
 • Op 17 juni keert het Disneyland Paris Pride-event terug in het Walt Disney Studios Park. We weten nog weinig over de invulling, tickets zullen binnenkort beschikbaar komen.
 • Op 1 oktober bestaat EPCOT 40 jaar en dat wordt onder andere gevierd met speciale merchandise. Bij shopDisney zijn verschillende items te zien waaronder een witte spirit jersey met “EPCOT 40” in regenboogletters.
 • Ook Tokyo DisneySea viert een jubileum (20 jaar) en ook daar is speciale merchandise voor ontwikkeld. TDR Explorer heeft een overzicht van wat er allemaal verkrijgbaar is.
 • Tijdens het parken panel van D23 Expo is er van alles gesproken, maar er zijn ook projecten (geruchten of eerder aangekondigd) waar niets over gezegd is.
 • Over het algemeen was de tendens onder fans na de presentatie van Josh D’Amaro negatief. WDWNT, over het algemeen een kritische nieuwssite, schreef een editorial waarom we wél positief kunnen zijn over deze presentatie.

Bioscoop en Disney+

 • Volgende week gaat Andor van start op Disney+. De eerste drie character posters zijn vrijgegeven. Te zien zijn Cassian Andor (Diego Luna), Mon Mothma (Genevieve O’Reilly) en Luthen Rael (Stellan Skarsgård).
 • Het tweede seizoen van Big Shot komt op 12 oktober naar Disney+. En enigszins ongebruikelijk voor Disney+: alle tien afleveringen zijn meteen beschikbaar. Bekijk hier de trailer.
 • De live action remake van The Little Mermaid haalt ook het nieuws buiten de Disney bubbel. Er zijn mensen die het niet eens zijn met het feit dat een zwarte actrice nu Ariel speelt. Maar er zijn ook veel viral filmpjes van blije kinderen die voor het eerst Ariel zien.

Overig nieuws

 • Binnenkort verschijnt PlayStation VR2. Speciaal voor deze headset komt ILMxLAB met Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition. Het is een upgrade van de eerder uitgebrachte VR game.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.