Disneyland organiseert officieel Pride-evenement

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 14 april 2023.

Nieuws uit de parken

 • Tijdens Pride Month, op 13 en 15 juni, zal Disneyland voor het eerst een officieel Pride-evenement organiseren. Met Disneyland After Dark: Pride Nite wordt de LGBTQ+ community gevierd door middel van speciaal entertainment, Disney karakters, fotomogelijkheden, eten & drinken en merchandise.
 • Gisteren gingen de jaarpassen voor Walt Disney World weer in de verkoop en daar zaten blijkbaar veel fans op te wachten. Om 6 uur ‘s ochtends begon de verkoop voor Disney Vacation Club Members, maar om 6:50 is de verkoop onderbroken. Het online bestelformulier was vervangen voor een “We’ll be back later” bericht.
 • Dit jaar viert Disney’s Animal Kingdom haar vijfentwintigste verjaardag. Daarom kunnen D23 Gold Members vanaf 18 april een gelimiteerde pin set kopen. De pins zijn weergaven van de Tree of Life, een giraf, een Yeti, een Carnotaurus en een Ikran (Banshee).
 • Eergisteren kon de vernieuwde versie van Disney D-Light in Disneyland Parijs helaas niet uitgevoerd worden vanwege te harde wind, maar gelukkig was het gisteren wel mogelijk. DLP Report heeft een filmpje online gezet.

Bioscoop en Disney+

 • DIsney heeft een achter-de-schermen featurette van The Little Mermaid online gezet. Aan het woord komen onder anderen regisseur Rob Marshall, hoofdrolspeler Halle Bailey en songwriters Alan Menken en Lin-Manuel Miranda.
 • Opnieuw castingnieuws voor de live action versie van Lilo & Stitch. Het was al bekend dat Lilo gespeeld zal worden door Maia Kealoha, maar nu is ook bekend dat Sydney Elizebeth Agudong in de rol van Lilo’s oudere zus Nani zal kruipen.
 • Het lijkt erop dat Andy Serkis zal terugkeren in het tweede seizoen van Andor. Het lot van zijn personage Kino Loy bleef onzeker, maar in een castlijst voor het tweede seizoen staat de naam van Serkis er wel weer bij.
 • Disney+ heeft een fragment uit Ed Sheeran: The Sum of it All online gezet. De vierdelige docuserie over zanger Ed Sheeran is vanaf 3 mei te streamen.

Overig nieuws

 • Disney CEO Bob Iger heeft de lijst gehaald van de 100 meest invloedrijke personen van 2023 van TIME Magazine. Dit was ook de aanleiding voor een interview met het tijdschrift. Hierin vertelt Iger dat hij open staat voor een ontmoeting met gouverneur Ron DeSantis. Het Central Florida Tourism Oversight District gaat ondertussen wel onderzoeken of Disney iets illegaals heeft gedaan.
 • De Disney100 Decades Collection is inmiddels toe aan de jaren ’40 van de vorige eeuw. Er is merchandise gebaseerd op onder andere Pinocchio, Fantasia en The Three Caballeros.
 • Met de komst van Indiana Jones and the Dial of Destiny is er ook veel Indiana Jones merchandise momenteel. Zo komt Funko met een aantal Funko Pops, waaronder van Indy die wegrent voor de grote rolsteen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.