DisneyBand+ op de Disney Wish

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 7 april 2023

Disney Cruise Line

 • Op de Disney Cruise Line wordt binnenkort ook een versie van MagicBand+ uitgerold. Deze versie heet DisneyBand+ en is voor het eerst te gebruiken op de Disney Wish. Disney meldt dat de DisneyBand+ onder andere gebruikt kan worden als kamersleutel en voor draadloze betalingen. Ook zal de band, niet geheel onhandig op open zee, waterdicht zijn.

Nieuws uit de parken

 • Vanaf 20 april zal de verkoop van jaarabonnementen van Walt Disney World worden hervat. Vanaf november 2021 konden drie van de vier tiers alleen verlengd worden en niet nieuw worden aangeschaft, maar daar komt nu dus verandering in. Uiteraard zijn de prijzen weer iets verhoogd, waardoor de duurste (en enige beschikbare optie voor Europeanen) Incredi-Pass nu op $1399 uitkomt.
 • Door een lange periode van droogte is het gevaar op branden in Centraal Florida sterk toegenomen. In Walt Disney World geldt daarom vanaf nu een open flame ban, wat vooral gericht is op het verbieden van kampvuren en een bepaald soort barbecue. Vooralsnog kan het afsteken van vuurwerk in de parken doorgaan.
 • In Animal Kingdom Lodge zijn de cultural representatives na een afwezigheid van drie jaar weer teruggekeerd. Het Disney International Program was al eerder opnieuw opgestart nadat de pandemie het reizen voor deze medewerkers onmogelijk had gemaakt, zo keerde verschillende Cast Members deze zomer al terug in EPCOT.
 • De parade in het Magic Kingdom lijkt af en toe een paradewagen te verliezen. Festival of Fantasy keerde na de pandemie al terug met één float minder, maar inmiddels zijn er nog twee wagens uit de parade gehaald. Het is onduidelijk of dit te maken heeft met personeelsproblemen of technisch onderhoud.
 • Het programma van de eerder aangekondigde Throwback Nite in Disneyland is bekend gemaakt. De twee avonden, een onderdeel van de Disneyland After Dark-serie, staan in het teken van een nostalgische terugblik op de geschiedenis, met hommages aan de Carousel of Progress en Flight to the Moon. Ook Fantasy in the Sky, het originele vuurwerkspektakel uit 1958, keert terug.
 • De wachtrij van Pirates of the Caribbean in Parijs wordt even flink aangepakt. DLP Report heeft een aantal foto’s van het schuttingengeweld

Bioscoop en Disney+

 • In de laatste aflevering van the Mandalorian duiken wat grote namen op die een cameorol hebben gekregen. Zowel zangeres Lizzo als acteurs Jack Black en Christopher Lloyd zijn te zien in de populaire Star Wars-serie.
 • Het is bijna 4 mei, de dag dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 in Nederland in de bioscopen landt. Marvel zette donderdag een nieuwe featurette online.
 • De soap rond Ike Perlmutter gaat nog wel even verder. De oud-Marvel chairman zegt zelf dat hij ‘ontslagen’ is door Disney vanwege fundamentele verschillen van werkwijze.
 • Norman Reynolds, de production designer van o.a. Star Wars en Indiana Jones, is op 89-jarige leeftijd overleden. Reynolds was onder andere verantwoordelijk voor de iconische scene in Raiders of the Lost Ark waarin Indiana Jones wegrent voor een rollend rotsblok.

Overig nieuws

 • Verschillende politici van beide politieke partijen hebben recent een ontmoeting gehad met Bob Iger en andere hooggeplaatste mensen uit Hollywood. Onderwerp van gesprek was de oplopende spanning tussen de VS en China en de rol van intellectueel eigendom hierin.
 • Deze week werd een opvallende samenwerking tussen Hyundai en Disney gepresenteerd: de Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinum Concept. Volgens Autoweek is deze concept-car deels een hommage aan Disney, maar ook een vooruitblik voor een model dat daadwerkelijk in productie zal worden genomen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot dinsdag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.