Disney100: The Exhibition geopend in München

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 18 april 2023.

Nieuws uit de parken

 • Gisteren bleef Hyperspace Mountain in Disneyland Parijs gesloten vanwege technische problemen. DLP Report zag dat men aan het werk was in het kanon.
 • Over onderhoud in Parijs gesproken: de onderhoudskalender voor het resort in juni is gepubliceerd. Pirates of the Caribbean zal bijna de hele maand dicht zijn en ook de Carousel in Fantasyland is langere tijd niet beschikbaar.
 • Over een half jaar is het Halloween en voor deze gelegenheid is Halfway to Halloween in het leven geroepen. Er zijn veel snacks en dit jaar staat Disney onder andere stil bij The Haunted Mansion zodat ook meteen de nieuwe film gepromoot kan worden.
 • De Main Street Electrical Parade heeft de prestigeuze THEA Classic Award ontvangen. De parade heeft deze prijs gekregen omdat het een klassieke gastbeleving is die de tand des tijds doorstaan heeft.
 • Deze week zullen sommige functies van My Disney Experience tijdelijk niet beschikbaar zijn in Walt Disney World. De reden is dat er onderhoud uitgevoerd wordt.
 • Er vindt ook fysiek onderhoud plaats in Walt Disney World: het Trail’s End restaurant in Disney’s Fort Wilderness is nu tijdelijk gesloten. Komende zomer gaat het weer open.
 • Sinds de heropening van Hong Kong Disneyland op 21 april vorig jaar wordt er gewerkt met beperkte capaciteit. Maar daar lijkt verandering in te komen. Op 14 juli zal namelijk Disney’s Hollywood Hotel de deuren weer openen.

Bioscoop en Disney+

 • Kahiau Machado is gecast in de live action versie van Lilo & Stitch. Hij zal de rol van David spelen, de love interest van Nani. Overigens krijgt de casting van de film online kritiek omdat de acteurs een te lichte huidskleur zouden hebben vergeleken met de animatiefilm.
 • Morgen is het alweer tijd voor de seizoensfinale van The Mandalorian. Gisteren verschenen twee posters gebaseerd op de vorige aflevering (die vervroegd in première ging tijdens Star Wars Celebration). Op de posters zien we Grogu/IG-12 en de Praetorian Guards.
 • 20th Century Studios komt in juni met de horrorfilm The Boogeyman, een verfilming van een kort verhaal van Stephen King. In de film speelt onder anderen Vivien Lyra Blair die we nog kennen als de jonge Prinses Leia in Obi-Wan Kenobi.

Overig nieuws

 • In München in Duitsland is gisteren Disney100: The Exhibition geopend. Het is na Philadelphia de tweede versie van deze tentoonstelling. In de Europese versie kom je een aantal unieke items tegen, waaronder het sprookjesboek uit de Nederlandse versie van Snow White and the Seven Dwarfs.
 • De strijd tussen Disney en Ron DeSantis is voorlopig nog niet voorbij als het aan Ron DeSantis ligt. Tijdens een persconferentie heeft de gouverneur van Florida gezegd dat hij de monorail en andere attracties wil laten inspecteren. Hij opperde ook het idee om pal naast Walt Disney World een nieuwe staatsgevangenis te bouwen. Disney reageerde gisteravond in stilte, door een factsheet naar verschillende media te sturen die de beweringen van de gouverneur ontkrachten of in een ander licht zetten.
 • Donalteur Dennis wees ons op een juridische YouTuber uit de VS die de gebeurtenissen van de afgelopen maanden nog eens samenvat:

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.