Disney wil komende tien jaar 60 miljard investeren in de parken

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 20 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney wil de komende tien jaar haar investeringen in de parken bijna verdubbelen (vergeleken met de afgelopen tien jaar). Dat komt neer op een bedrag van 60 miljard dollar. Dit is dan bedoeld voor de Amerikaanse parken, de internationale parken en de Disney Cruise Line.
 • Na de aankondiging van de investering van 60 miljard dollar gaf Disney Parks Chairman Josh D’Amaro een interview aan The New York Times. Daarin heeft hij de blue sky plannen van Disney uitgebreid met de mogelijkheid van het toevoegen van Wakanda uit de Black Panther films. Ook Frozen is een optie voor Anaheim.
 • De zwarte beer die gisteren in een boom was gevonden in het Magic Kingdom is veilig uitgezet in het Ocala National Forest.
 • De EPCOT Park Passes beginnen uitverkocht te raken voor de Passholder Preview dagen van Journey of Water – Inspired by Moana.
 • De Fab 50 character beelden, die een onderdeel waren van de 50ste verjaardag van Walt Disney World, krijgen een update. De beelden krijgen van Imagineering een “touch of timeless pixie dust” en de MagicBand+ interactieve elementen worden behouden.
 • Als onderdeel van de meerjarige transformatie van Disney Village in Disneyland Parijs wordt er een gloednieuwe McDonald’s gebouwd. De bouw begint in september 2024 met een geplande opening in 2026. De huidige McDonald’s blijft tijdens de werkzaamheden geopend.

Bioscoop en Disney+

 • In de Daily Disney Roundup van gisteren deelden we een uitgebreide preview van de Disney+ serie Percy Jackson and the Olympians. Inmiddels is er ook een teaser trailer verschenen.
 • Steven DeKnight, de showrunner van het eerste seizoen van Daredevil bij Netflix, noemt de reboot Daredevil: Born Again een “old Disney scam”. Door de nieuwe titel kan Disney de contractvoorwaarden terugzetten naar het niveau van een eerste seizoen.
 • De release van seizoen twee van Loki komt dichterbij. In een featurette vertellen castleden Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Ke Huy Quan en executive producer Kevin R. Wright meer over de serie.

Overig nieuws

 • Terug naar de investering van 60 miljard dollar in de parken: Wall Street heeft er niet heel positief op gereageerd. Het aandeel Disney daalde namelijk met 3,5%.
 • In november verschijnt de allereerste video game gebaseerd op Bluey. Deze zal beschikbaar zijn op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.
 • Meer video game nieuws: Een paar dagen geleden heeft Ubisoft een nieuwe story trailer gedeeld van Avatar: Frontiers of Pandora. De game verschijnt op 7 december op PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.