Disney verslaat activistische investeerder Nelson Peltz in proxy-strijd

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 4 april 2024.

The Walt Disney Company

  • Zoals aangekondigd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van gisteren heeft Disney officieel de proxy-strijd gewonnen tegen de activistische investeerder Nelson Peltz van Trian Fund Management. Ook Blackwells Capital werd verslagen. Alle twaalf bestuursleden van Disney zijn gekozen met een aanzienlijke marge boven de genomineerden van Trian en Blackwells.
  • Iger heeft zijn eerste publieke commentaar gegeven op de onlangs aangekondigde schikkingsovereenkomst tussen Walt Disney World en het Central Florida Tourism Oversight District. Hij omschreef de overeenkomst als een “win-win” voor Disney.
  • Disney Experiences-voorzitter Josh D’Amaro heeft na de aandeelhoudersvergadering van gisteren een brief vrijgegeven over de toekomst van de Disney Experiences-divisie. Hierin bevestigt hij opnieuw dat er flink geïnvesteerd gaat worden de komende tien jaar.

Nieuws uit de parken

  • Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering heeft CEO Bob Iger concept art gedeeld van de Avatar-experience die bedoeld is voor Disneyland Resort. Het lijkt er op dat tenminste één attractie gepland is: een bootjesrit.
  • Bob Iger heeft gereageerd op de bewering dat Disney geen antwoord zou hebben op de komst van Epic Universe. Hij verklaarde dat Toy Story Land, Pandora – The World of Avatar, TRON Lightcycle Run, Journey of Water en Mickey & Minnie’s Runaway Railway allemaal deel uitmaakten van hun aanpak om gasten terug te laten keren naar de parken.
  • De National Weather Service heeft gisteren een Tornado Watch uitgegeven voor de parken van Walt Disney World. Op beelden uit EPCOT hieronder is het slechte weer goed te zien.
  • EPCOT bereidt zich inmiddels voor op de nieuwe avondshow Dreams That Soar: ze hebben inmiddels twee vergunningen aangevraagd om de droneshow mogelijk te maken.
  • Het kan natuurlijk ook niet altijd vrolijk zijn in Walt Disney World: volgens politierapporten heeft een man in de Belle Vue Lounge in Disney Boardwalk een pak slaag gehad omdat hij rare opmerkingen maakte tegen een gehandicapte bezoeker.
  • Op 12 april worden, vanwege de 32e verjaardag, aankondigingen verwacht over Disneyland Paris. Outsidears heeft een overzicht online gezet van de aankondigingen die zij verwachten. Zo zou het Walt Disney Studios Park een nieuwe naam krijgen. Een aankondiging van het themagebied gebaseerd op The Lion King zou pas in augustus komen tijdens D23: The Ultimate Disney Fan Event.
  • Walt Disney Imagineering komt vandaag met een nieuwe YouTube-serie. In We Call It Imagineering krijgen we een kijkje achter de schermen terwijl Disney Imagineers innovatieve nieuwe ervaringen creëren voor het komende decennium en daarna.

Bioscoop en Disney+

  • De eerste beelden van Mufasa: The Lion King zijn vrijgegeven. Tijdens de aandeelhoudersvergadering is een fragmentje getoond van een jonge Mufasa. De film, die in december te zien zal zijn, is een prequel van de “live action” remake van The Lion King uit 2019.
  • Er is een nieuwe afbeelding vrijgegeven van Moana 2. Ook is er een korte beschrijving van de film: Drie jaar na haar eerste reis is Moana op een uitgebreide reis op zoek naar mensen buiten de kust van Motunui. Samen met Maui en een gloednieuwe bemanning van onwaarschijnlijke zeelieden moet Moana naar de verre zeeën van Oceanië en naar gevaarlijke, lang verloren wateren reizen voor een avontuur dat ze nog nooit eerder heeft meegemaakt.
Afbeelding: Disney
  • Het lijkt erop dat de MCU zijn Silver Surfer heeft gevonden voor The Fantastic Four. Volgens Deadline is Julia Garner gecast in deze rol. Garner zal Shalla-Bal spelen, een versie van de Silver Surfer uit een alternatief universum. Of er nog een Norrin Radd-versie van Silver Surfer wordt gecast is nog niet bekend.
  • Jon Bernthal keert definitief terug als The Punisher in Daredevil: Born Again. Variety deelde setfoto’s waarop de acteur samen te zien is met Daredevil-acteur Charlie Cox.
  • Indiana Jones and the Dial of Destiny had een van de grote successen van 2023 moeten zijn, maar de wereldwijde opbrengst leverde Disney geen winst op. Er was zelfs een groot verlies, mede door het torenhoge budget van de film.
  • De ESPN streamingdienst zal vanaf volgend jaar, in de Verenigde Staten, beschikbaar zijn binnen Disney+. Dit zal vergelijkbaar zijn met hoe Hulu sinds vorige week geïntegreerd is in de app van Disney+.

Overig nieuws

  • De remake van de Knights of the Old Republic game is nog steeds in productie. Na drie jaar zonder updates heeft de Saber Interactive CEO dat nu eindelijk bevestigd. Het gaat echter nog wel even duren voordat de game uitkomt.
  • Star Wars Books heeft op hun X-pagina gedeeld dat de releasedatum voor Star Wars: Mace Windu: The Glass Abyss is uitgesteld. Het boek zou op 6 augustus verschijnen, maar ligt nu pas op 15 oktober in de winkels.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.