Disney+ vanaf dag 1 beschikbaar op Apple’s Vision Pro

In juni twee keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 6 juni 2023.

Nieuws uit de parken

 • Cast Members hebben een video gedeeld waarin Disneyland Parijs President Natacha Rafalski voor het eerst reageert op de stakingen. Ze zegt dat Disney niet eerder gaat onderhandelen dan het geplande overleg met de vakbonden in augustus. Ze laat ook weten dat Disney voorzichtig moet zijn met uitgaven ook al maakt het resort nu winst. Ook vandaag wordt er weer gestaakt.
 • Loungefly heeft een rugzak uitgebracht gebaseerd op Hotel New York – The Art of Marvel in Disneyland Parijs. Deze is ook in New York Boutique, de gift shop van het hotel, verkrijgbaar.
 • Hong Kong Disneyland heeft een sneak peek gedeeld van Frozen Ever After, de attractie die momenteel ook in Disneyland gebouwd wordt. Aan het einde van de rit kom je animatronics tegen van Anna, Elsa en Olaf. In de wachtrij loop je langs het kantoor van Kristoff, de officiële Ice Master & Deliverer van Arendelle. Walt Disney Imagineering heeft ook een video gedeeld waarin Imagineers een testrit maken.
 • Disneyland voert momenteel tests uit met een animatronic van Baby Groot uit de Guardians of the Galaxy films. Een aantal bezoekers wordt uitgenodigd om een korte presentatie bij te wonen. De animatronic werd in 2021 al onthuld.
 • Nu Splash Mountain gesloten is in Disneyland, is er een update voor de Disneyland Railroad. In de audio aan boord van de trein wordt nu verwezen naar Tiana’s Bayou Adventure.
 • Aannemers beweren dat zij nog geld moeten krijgen van Walt Disney Imagineering voor hun werk voor TRON Lightcycle Run in Walt Disney World. De claims bedragen in totaal 2.1 miljoen dollar.
 • Het is momenteel Pride Month en dat wordt ook in Disney Springs gevierd. Er zijn decoraties en verschillende fotolocaties, waaronder Mickey’s handen die een hartje vormen. Ook zijn er snacks verkrijgbaar.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren heeft Apple de Vision Pro aangekondigd. Het is een headset die virtual reality en augmented reality combineert. Tijdens de presentatie was CEO Bob Iger aanwezig om te laten weten dat Disney+ vanaf dag 1 beschikbaar zal zijn. Ook was er een voorproefje te zien van wat Disney van plan is met de Vision Pro.
 • Bij Pixar zijn recent 75 banen beëindigd. Hierbij ook twee prominente creatives die aan Lightyear gewerkt hebben Het gaat om regisseur Angus MacLane (was 26 jaar in dienst) en producer Galyn Susman (werkte voor Pixar sinds Toy Story in 1995).
 • Het filmtijdschrift Empire heeft de covers onthuld van hun special over Ahsoka, de volgende Star Wars serie die in augustus van start gaat. Daarnaast zijn er ook een aantal exclusieve foto’s onthuld met bijbehorende artikelen. Die vind je hier, hier en hier. Hoofdrolspeler Rosario Dawson hoopt op een tweede seizoen.
 • Hocus Pocus 2 was duidelijk een groot succes voor Disney+. Er is namelijk een derde film aangekondigd. Dit gebeurde in een The New York Times artikel met Sean Bailey. Hij is al meer dan tien jaar president van Walt Disney Studios Motion Picture Production.
 • Tom Holland heeft bevestigd dat er gesprekken gevoerd zijn over Spider-Man 4. Deze gesprekken liggen nu echter wel stil in solidariteit met de schrijvers die momenteel staken.
 • Spider-Man: Across the Spider-Verse haalde in het openingsweekend in de VS maar liefst 120.5 miljoen dollar op. Alleen The Super Mario Bros. Movie had dit jaar een succesvoller openingsweekend. De internationale box office van Across the Spider-Verse staat op 88.1 miljoen dollar voor een wereldwijd totaal van 208.6 miljoen dollar. Ondertussen zijn The Little Mermaid (326 miljoen dollar) en Guardians of the Galaxy Volume 3 (780 miljoen dollar) ook nog steeds te zien in de bioscoop.

Overig nieuws

 • Hoofdrechter Mark E. Walker heeft zich teruggetrokken uit de rechtszaak tusen Disney en gouverneur Ron DeSantis, maar niet vanwege de argumenten van de advocaten van DeSantis. Hij kwam zelf tot deze beslissing omdat een familielid van de derde graad aandelen Disney bezit. Zijn vervanger is rechter Allen C. Winsor, een door Trump benoemde rechter (Walker was een door Obama benoemde rechter).
 • In een interview met The Washington Post hebben de makers van de game Spider-Man 2 laten weten dat de spelwereld in dit vervolg twee keer zo groot zal zijn als in de eerste game uit 2018. De wijken Queens en Brooklyn zijn toegevoegd.
 • LEGO heeft een nieuwe set aangekondigd van het schild van Captain America. De set bestaat uit 3128 onderdelen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.