Disney valt in de prijzen bij de Peabody Awards

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 10 mei 2023.

Nieuws uit de parken

  • Komende zomer komt er een nieuw restaurant naar EPCOT in Walt Disney World. Het gaat om het sushi-restaurant Shiki-Sai: Sushi Izakaya in het Japan paviljoen.
  • In het Magic Kingdom is een grote kraan geplaatst achter Cinderella’s kasteel. Deze zal de laatste decoraties van de vijftigste verjaardag van Walt Disney World verwijderen.
  • In Disney’s Hollywood Studios kunnen fans van de Disney+ Original film Peter Pan & Wendy terecht bij Walt Disney Presents. Daar zijn momenteel de kostuums uit de film tentoongesteld.

Bioscoop en Disney+

  • Disney is een aantal keer in de prijzen gevallen bij de Peabody Awards. In de entertainment categorie zijn dat Andor, Abbott Elementary en Atlanta. Ook de documentaires Fire of Love, Aftershock en The Territory hebben gewonnen.
  • En over Andor gesproken: Het lijkt er steeds meer op dat de schrijversstaking ook gevolgen gaat hebben voor het tweede seizoen van deze Star Wars serie. Showrunner Tony Gilroy heeft in een statement laten weten dat hij naast zijn taken als schrijver nu ook zijn taken als producer heeft neergelegd. Gilroy kreeg veel kritiek omdat hij in eerste instantie nog wel zijn niet-schrijverswerk bleef uitvoeren.
  • Afgelopen maandag vond de wereldpremière van The Little Mermaid plaats in Hollywood. Op de website van D23 vind je een fotoverslag terug.
  • Na “Part of Your World” en “Kiss the Girl” is er opnieuw een fragment uit The Little Mermaid online verschenen. Deze keer van “Under the Sea”.
  • Gisteren konden we melden dat het tweede seizoen van The Bear vanaf 22 juni te zien is op Hulu in Amerika. Inmiddels is ook bekend dat de serie ongeveer een maand later, op 19 juli, te zien zal zijn op Disney+ in de UK. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bevestigd.

Overig nieuws

  • In The Muppets Mayhem (sinds vandaag op Disney+) volgen we The Electric Mayhem Band bij hun pogingen om een eerste studio album op te nemen. En dat album is ook in het echt verschenen op vinyl.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.