Disney Treasure bereikt mijlpaal tijdens bouw

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 31 maart 2023.

Nieuws uit de parken

  • Op 19 april zal de eerste DVC-Member Lounge openen in Anaheim. De lounge bevindt zich in Tomorrowland, op de tweede verdieping van het gebouw waar ook Star Wars Lounge Bay in zit.
  • Dee Kolafa uit Anaheim heeft recent haar 100ste verjaardag gevierd in Disneyland. Dit is bijzonder, ze bezocht het park ook al op de openingsdag in 1955.
  • Start a Wave, het liedje uit World of Color – ONE, is inmiddels te streamen op alle bekende muziekstreamingdiensten zoals Spotify.
  • Van 3 tot en met 7 januari 2024 vindt het Walt Disney World Marathon Weekend plaats. Disney heeft de thema’s en poster art van de verschillende races onthuld. De 5 kilometer staat in het teken van Pluto, de 10 kilometer draait om Knabbel en Babbel, voor de halve marathon staan Donald en Katrien centraal en voor de volledige marathon zijn dat Mickey en Minnie. Naast deze afstanden zijn er ook nog twee challenges: Goofy’s Race and a Half Challenge en de Dopey Challenge.
  • Blog Mickey meldt een nieuw gerucht over de toepassing van Pixar Place in Disney’s Hollywood Studios. Dit doodlopende straatje wordt sinds de pandemie niet meer gebruikt, maar Disney zou nu overwegen het mini-landje in te zetten voor meet-and-greets.
  • Hoewel het nog niet volledig zichtbaar is, lijkt er hard gewerkt te worden op de plek waar binnenkort Brasserie Rosalie moet openen in Disney Village.

Bioscoop en Disney+

  • Er is een nieuwe regisseur bekend gemaakt voor Star Wars-serie Skeleton Crew. Het gaat om David Lowery die eerder voor Disney de remake van Pete’s Dragon uit 2016 en het binnenkort te verschijnen Peter Pan & Wendy regisseerde. Het was al bekend dat de Daniels (Daniel Kwan en Daniel Scheinert, regisseurs van Everything Everywhere All At Once) ook een aflevering hebben geregisseerd.
  • Naast Percy Jackson and the Olympians werkt schrijver Rick Riordan ook aan een film voor Disney+ gebaseerd op zijn boek Daughter of the Deep. Het is een hommage aan de avonturen van Captain Nemo. Via zijn website laat Riordan weten dat het script af is.
  • Disney+ heeft een teaser trailer van SUGA: Road To D-DAY gepubliceerd. In deze docu special wordt Min Yoon-gi gevolgd die bekend is onder zijn artiestennamen Suga en Agust D. Hij is onderdeel van de Zuid-Koreaanse boyband BTS.

Disney Cruise Line

  • Disney Cruise Line heeft foto’s gedeeld van de kiellegging van de Disney Treasure. Bij deze maritieme ceremonie wordt een nieuw geslagen munt onder de kiel van het schip gelegd, dit zou geluk brengen. Op de munt is Kapitein Minnie afgebeeld.

Overig nieuws

  • Tijdens Star Wars Celebration zal er weer een livestream zijn. Deze komt vanaf het Star Wars Celebration LIVE podium. Voor zaterdag, zondag en maandag is een schema van de gasten bekend gemaakt. Voor de vrijdag is er nog niets bekend, maar mogelijk duidt dat op een aantal verrassende namen die tijdens het Lucasfilm Studio Showcase panel onthuld worden.
  • Binnenkort verschijnt de animatieserie Young Jedi Adventures op Disney+. Daar komt ook merchandise bij kijken zoals kleding, LEGO, knuffels en actiefiguurtjes.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.