Disney+ telt af naar derde seizoen van The Mandalorian

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 2 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Als onderdeel van EPCOT’s International Flower & Garden Festival is de line-up van de verschillende Garden Rocks concerten aangekondigd. Tussen 3 maart en 3 juli zullen verschillende artiesten in het park een optreden verzorgen. Vanaf 9 februari zijn tickets te verkrijgen.
 • Hoewel Splash Mountain inmiddels is verwijderd uit het Magic Kingdom is de muziek nog steeds te horen bij de ingang van het park. Dit is tegenstrijdig met eerdere verklaringen van Disney, waarbij werd gemeld dat elke verwijzing naar de attractie of Song of the South zou worden verwijderd.
 • Een fan had recent een bijzondere interactie met Simu Liu (Shang-Chi) in Disneyland. Simu zag zijn lightsaber en vroeg of hij deze even mocht gebruiken.
 • Een casting call lijkt te suggereren dat het Hyperion Theater in Disney California Adventure een nieuwe show krijgt. De rolbeschrijvingen lijken perfect aan te sluiten bij de Walt Disney Animation Studios film Hercules uit 1997.
 • Het duurt nog even voordat het er weer warm genoeg voor is, maar in Parijs bereidt men zich al voor op de zomer. Recent is een nieuw ijsje beschikbaar gekomen, deze keer te koop in Fantasyland.

Bioscoop en Disney+

 • Over een maand (1 maart) begint het derde seizoen van The Mandalorian. En dus verscheen gisteren een nieuwe poster en een featurette over de serie en in het bijzonder het fenomeen Grogu.
 • De serie Wonder Man is nog steeds niet officieel bevestigd door Marvel, maar toch is al bekend dat de opnames in april gaan beginnen. De regisseur is Destin Daniel Cretton die eerder Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings regisseerde en ook Avengers: The Kang Dynasty gaat regisseren.
 • Het is traditie dat er tijdens de Super Bowl allerlei nieuwe trailers vertoond worden. De verwachting is dat Disney dit jaar in ieder geval The Little Mermaid, Elemental, Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Guardians of the Galaxy Volume 3 gaat promoten. Andere mogelijkheden zijn Indiana Jones and the Dial of Destiny en The Marvels.

Overig nieuws

 • Gisteren zijn tien geanimeerde posters onthuld die gemaakt zijn voor de tentoonstelling Disney 100: The Exhibition. Je vindt ze allemaal in onderstaand Twitter draadje.
 • Voor de 20ste keer op rij is The Walt Disney Company door het tijdschrijft Fortune uitgeroepen tot een van de “World’s Most Admired Companies”. Met een zesde plek is het wel het media/entertainment bedrijf met de hoogste plek op de lijst.
 • Speelgoedfabrikant Hasbro heeft nieuwe action figures aangekondigd. Hierbij is er ook extra aandacht voor Return of the Jedi. Die film bestaat dit jaar 40 jaar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.