Disney staat stil bij International Women’s Day

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 9 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Ter ere van International Women’s Day is de Floral Mickey bij de ingang van het Disneyland Park vervangen voor een Floral Minnie.
 • Het Disney Parks Blog heeft uitgebreid bescheven hoe je de perfecte bruiloft kan beleven met Disney’s Fairy Tale Weddings in Disneyland Parijs.
 • Disney heeft op YouTube een behind the scenes video geplaatst waarin te zien is wat er komt kijken bij een vuurwerkshow in een Disney park. In dit geval gaat het om Wondrous Journeys in Disneyland.
 • In een interview werd The Mandalorian showrunner Jon Favreau gevraagd of hij een idee had voor een attractie gebaseerd op de serie. Hij denkt dat de Razor Crest perfect zou zijn voor een attractie. Wij kennen nog wel een park in Parijs dat zo’n attractie kan gebruiken.
 • Josh Gad was in Hong Kong en had daar een ontmoeting met een aantal Imagineers (waaronder Michel den Dulk). Hij plaatste een foto op zijn sociale media en schreef daarbij dat World of Frozen “something realllly special” gaat worden.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren was het International Women’s Day. Deze gelegenheid greep Disney+ aan om MPower online te zetten. Deze vierdelige docuserie focust op de vrouwelijke personages, de actrices en de vrouwen achter de schermen bij Marvel.
 • Momenteel vinden de opnames van Kaiser Karl plaats in Europa. In deze Disney+ Original serie speelt Daniel Brühl (bekend als Zemo in de MCU) de rol van modeontwerper Karl Lagerfeld.
 • Leuk voor de kleintjes: Peppa Pig is naar Disney+ gekomen. Dit is een gevolg van een deal tussen Entertainment One en Disney. De animatieserie is te zien in 19 markten waaronder de Benelux.
 • Er is een nieuwe poster verschenen van de live action versie van The Little Mermaid. En met deze poster kwam ook de aankondiging dat de nieuwe trailer voor het eerst te zien zal zijn tijdens de Oscars aanstaande zondag. Uiteraard vind je die trailer aanstaande maandag terug in de Daily Disney Roundup.
 • Lucasfilm wordt aangeklaagd vanwege het ontslag van producer Karyn McCarthy. Zij werkte een paar weken voor de serie The Acolyte. Rond dezelfde tijd was er ook interesse in haar voor een Apple TV+ project. Toen ze eenmaal ontslagen was, was het aanbod bij Apple weg.

Overig nieuws

 • De Dole Whip zal binnenkort voor nog meer mensen beschikbaar zijn. De iconische Disney snack zal binnenkort te koop zijn in Amerikaanse supermarkten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.