Disney+ serie over vrouw die Anne Frank hielp onderduiken

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 7 februari 2022.

Nieuws uit de parken

  • Om Fantasmic! weer terug te laten keren in Disneyland worden er verschillende werkzaamheden bij de Rivers of America uitgevoerd. De show zal dit voorjaar terugkeren.
  • In het Magic Kingdom komt Splash Mountain weer langzaam uit de steigers na de jaarlijkse opknapbeurt. De attractie, die zal worden omgebouwd naar een Princess and the Frog-ride, ziet er weer fris uit voor het komende seizoen.
  • Binnenkort keren de meet-and-greets met Mickey en Minnie weer terug in Disney’s Hollywood Studios. De Mickey & Friends Motorcade, de korte cavalcade die sinds de heropening van het park de enige manier was om de Fab 4 te zien, zal daarom op 12 februari voor het laatst te zien zijn.
  • Tijdens een tour in Kilimanjaro Safaris in Animal Kingdom kun je vanaf vorige week ook de nieuwste bezoekers zien: een groepje Nigeriaanse baby-dwerggeitjes.
  • In het Walt Disney Studios Park is een blik over de schutting nog steeds de moeite waard.

Bioscoop en Disney+

  • National Geographic gaat voor Disney+ een dramaserie maken over Miep Gies, de vrouw die Anne Frank en haar familie hielp onderduiken in Het Achterhuis. De serie van 7 afleveringen gaat A Small Light heten. Het castingproces is momenteel aan de gang.
  • Disney+ werkt ook aan een nieuwe serie gebaseerd op de Goosebumps boekenreeks van schrijver R.L. Stine. De serie van tien afleveringen volgt een groepje tieners die bovennatuurlijke krachten loslaten op hun woonplaats.
  • We kunnen de Disney+ serie Obi-Wan Kenobi waarschijnlijk in mei verwachten. Een release op Star Wars Day (4 mei) ligt dan voor de hand. Dit blijkt uit een inmiddels verwijderde tweet van een uitvoerende bij Disney+.
  • Ook van de Star Wars serie Andor is nog geen officiële releasedatum bekend. Wel lijkt een tweede seizoen nu al bevestigd. De acteur Stellan Skarsgård, die een rol speelt in de serie, heeft in een interview verteld dat de opnames van seizoen 2 in de herfst van start gaan.
  • En dan is er ook nog een gerucht over een nieuwe live-action Star Wars serie. Deze zou zich afspelen tijdens The High Republic. Een tijdperk dat momenteel vooral in boeken en comics een rol speelt. De cast zou voornamelijk bestaan uit kinderen en/of tieners. Men omschrijft de serie dan ook als “Stranger Things in space”.
  • Op 18 maart is More Than Robots te streamen op Disney+. De documentaire laat het goede werk zien van de organisatie FIRST. Bekijk de trailer hieronder.

Overig nieuws

  • Jouw familiekiekjes in een museum? Dat kan zomaar werkelijkheid worden. The Smithsonian’s National Museum of American History is voor een tentoonstelling op zoek naar foto’s gemaakt in Disneyland of Walt Disney World die de persoonlijke ervaringen van gasten laten zien.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.