Gerestaureerde klassieke shorts komen naar Disney+

In juni twee keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 16 juni 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney heeft een nieuw ontwerp gedeeld van hoe Disney Village eruit gaat zien. Te zien zijn de gevels aan de linkerzijde van de hoofdstraat. OutsideEars heeft een vergelijking geplaatst tussen dit ontwerp en het ontwerp uit 2021.
 • Het verbouwde restaurant Fuente del Oro, die na de verbouwing door het leven zal gaan als Casa de Coco – Restaurante de Familia, gaat niet in juni open. Volgens de officiële app van Disneyland Parijs is de heropening verschoven naar ‘summer 2023’. Soon is er niks bij…
 • DLP Report meldt dat er weer nieuwe stakingen zullen zijn op maandag 19 juni aanstaande. Men moet er dus weer rekening mee houden dat er die dag verstoringen zullen zijn in het entertainment door de demonstraties.
 • Het jaarlijks rapport van de TEA (Themed Entertainment Association) over de bezoekersaantallen van de top 25 pret- en themaparken wereldwijd is weer verschenen. De percentuele stijgingen zijn nog niet representatief in verband met de coronapandemie, maar wel kan al vermeld worden dat in Parijs bijvoorbeeld het Disneyland Park 9,93 miljoen gasten heeft ontvangen in 2022, waar het Walt Disney Studios park 5,34 miljoen gasten ontving in 2022.
 • Met nog iets meer dan een half jaar tot aan de kerstdagen, vindt Disney het goed om alvast wat aankondigingen te doen: nieuwe outfits voor Mickey en Minnie en de bevestiging van de holiday overlay voor it’s a small world. In het Magic Kingdom zal het nieuwe avondentertainment Frozen Holiday Surprise te zien zijn en Disney’s Hollywood Studios organiseert Disney Jollywood Nights. Ook heeft Disney al het holiday entertainment aangekondigd voor Disney Cruise Line.
 • Het officiële programma voor het Disneyland Paris Pride event aanstaande zaterdag is aangekondigd. Kaarten voor dit bijzondere evenement zijn nog steeds te koop.
 • De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft afgelopen woensdag de drie avonden van het speciale evenement Disneyland After Dark: Pride Nite afgetrapt. Hij had onder andere ook ontmoetingen met Cast Members in Star Wars: Galaxy’s Edge en een ontmoeting met Bob Iger en Josh D’Amaro.

Bioscoop en Disney+

 • Disney+ gaat vanaf 7 juli een hele reeks shorts toevoegen ter gelegenheid van Disney 100. Het zullen er in totaal 28 zijn. De shorts zijn gerestaureerd door het team van Walt Diney Studios Restoration and Preservation. Het gaat onder andere om The Skeleton Dance, Mickey’s Steam Roller, Playful Pluto en Chips Ahoy. Het is nog niet bekend of de shorts wereldwijd beschikbaar zullen zijn.
 • Op 28 juli, ook ter gelegenheid van Disney 100, verschijnt de nieuwe short The Wonderful World of Mickey Mouse: Steamboat Silly. Hierin wordt Mickey geconfronteerd met een versie van zichzelf uit Steamboat Willie.
 • The Walt Disney Company heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat er fiks wordt geschoven met de releasedata van blockbusters van Marvel, Star Wars en Avatar. De vijfde film uit de Avatar reeks komt nu zelfs uit in 2031, terwijl de twee Avengers films (The Kang Dynasty en Secret Wars) beide met een jaar zijn opgeschoven. In 2026 verschijnen twee Star Wars films: in mei en december. Een nieuwe Alien film gaat van streaming only naar een bioscooprelease.
 • Eén van de vele Disney aankondigingen dit jaar van het Annecy Animation Festival is Ariel, een animatieserie gebaseerd op het verhaal van The Little Mermaid van Disney Junior. Ook is Playdate with Winnie the Pooh aangekondigd met een jonge Winnie the Pooh in de hoofdrol.
 • Vanaf vandaag is de kaartverkoop begonnen voor Indiana Jones and the Dial of Destiny. Ook is er een featurette verschenen over de nalatenschap van de franchise. Beleef dit avontuur vanaf 28 juni in de bioscoop!
 • Na meerdere onderbrekingen door de schrijversstaking is besloten de opnames van de Marvel serie Daredevil: Born Again voor onbepaalde tijd stil te leggen. Deze worden pas weer hervat als de staking van de Writers Guild of America voorbij is.
 • In Secret Invasion draait het om de vraag: wie is te vertrouwen en wie blijkt een Skrull te zijn? Nu is er op Snapchat een filter die Skrulls kan identificeren die zich voordoen als mensen.
 • The Incredible Hulk is sinds vandaag te zien op Disney+ (ook in Nederland). De film werd in 2008 uitgebracht en gedistribueerd door Universal en zij hadden de rechten gedurende 15 jaar. De rechten zijn nu terug bij Marvel Studios waardoor het dus mogelijk is dat de film nu op Disney+ te zien is.
 • Disney+ heeft een eerste blik gedeeld van het tweede seizoen van The Santa Clauses. Op de promotionele foto zien we castleden Tim Allen, Elizabeth Mitchell, Austin Kane en Elizabeth Allen-Dick.
 • Doctor Who heeft weer een acteur toegevoegd aan de cast. Het gaat om de BAFTA-winnende Lenny Rush. Hij is zelf erg blij met zijn rol: “It’s an absolute honour to be part of Doctor Who, one of the most iconic shows on television and wow what a dream come true!”
 • Er is een trailer verschenen van het vijfde seizoen van What We Do in the Shadows. De FX serie is vanaf 13 juli te zien op FX in de Verenigde Staten. Een internationale releasedatum voor Disney+ is nog niet bekend.

Disney Cruise Line

 • Sinds afgelopen dinsdag kan iedereen die met de Disney Wish gaat varen, gebruik maken van de DisneyBand+. Deze DisneyBand+ heeft vrijwel dezelfde voordelen als de MagicBand in de Amerikaanse parken.

Overig nieuws

 • Christine McCarthy, CFO van The Walt Disney Company, legt haar functie neer. Ze gaat met medisch verlof voor haar familie. Kevin Lansberry (Chief Financial Officer of Disney Parks, Experiences and Products) neemt vanaf 1 juli haar taken over als Interim CFO. McCarthy blijft voorlopig wel verbonden aan Disney als strategisch adviseur. Ook zal ze meehelpen bij de zoektocht naar een opvolger voor de lange termijn.
 • In D-Tales 331 benoemde Michiel al het filmpje van George Browning over de sightlines in de Disney parken. Mocht je het zelf willen zien dan kan dat hieronder.
 • Het stripboekdebuut van The Avengers is alweer 60 jaar geleden en daarom een reden om dit groots te vieren. Er worden onder andere diverse gloednieuwe producten uitgebracht waaronder het LEGO Marvel Captain America’s Shield en diverse Funko Pop! & Pin-sets. Daarnaast worden er bij diverse grote en kleine sportteams in Amerika een 60th-inspired Marvel Night georganiseerd waar men kan genieten van bijzondere artikelen en een droneshow.
 • Stripboektekenaar John Romita Sr. die heeft meegewerkt aan het creëren van onder andere Wolverine, the Punisher en Mary Jane Watson is op 93-jarige leeftijd overleden.
 • Er is nieuwe merchandise aangekondigd voor het holiday season van 2023, denk hierbij aan nieuw ontworpen spirit jerseys en speciale crocs.
 • De eerste afbeelding van het nieuwe LEGO Disney Castle is onthuld. Het kasteel gaat €399,99 kosten, is naar verluidt een remake met meer goudkleurige en blauwe stenen en heeft nieuwe minifiguren zoals Snow White, Cinderella en Princess Tiana.
 • Funko! heeft ter ere van Disney 100 een nieuwe Funko! pop uitgebracht, dit keer gaat het om Walt Disney poserend tegen een videocamera.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot dinsdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.