Disney presenteert nieuwe kwartaalcijfers

In juli en augustus één keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 11 augustus 2023.

Nieuws uit de parken

 • Josh D’Amaro (Chairman of Walt Disney Parks and Resorts) heeft een bezoek gebracht aan het Walt Disney Studios park in Parijs om daar de bouwwerkzaamheden met eigen ogen te bekijken. In een video vanaf het toekomstige meer vertelt hij er samen met Natacha Rafalski over.
 • Vanaf 28 september is het niet meer mogelijk om met de Disney prinsessen te ontbijten in Auberge de Cendrillon. Er wordt contact opgenomen met gasten die een boeking voor die dag of later hebben. Over een terugkeer is niets bekend.
 • Disneyland Parijs is in Madrid en Malaga op zoek naar performers die de rol van Mirabel uit Encanto kunnen spelen in een parade. Mogelijk gaat het hier om een nieuwe parade die volgend jaar zal debuteren. Ook zoekt men nog acrobaten, gymnasten, tuimelaars en trampolinespringers.
 • De grote renovatie van het Disneyland Hotel betekent ook dat er nieuwe outfits komen voor de Cast Members. DLP Report deelde een eerste blik op deze kleding.
 • De legendarische Imagineer Tony Baxter heeft een groot compliment gegeven aan de Michel den Dulk die momenteel verantwoordelijk is voor de Frozen gebieden in Honk Kong en Parijs. Baxter ziet in de Nederlander namelijk zijn ideale opvolger. Hij deed deze uitspraak in de podcast The Spirit of Time.
 • Het blijft een jaarlijks terugkerend tafereel: de eerste blik op de medailles voor RunDisney in Walt Disney World. Dit jaar is het thema Mickey & Friends, en daarom staan de vriendjes van Mickey (én Mickey zelf) er dit jaar zelf op.

Bioscoop en Disney+

 • Disney+ zal op 1 november de versie met advertenties lanceren in meerdere landen nadat deze al een tijd beschikbaar is in de VS. Het gaat om Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden en Denemarken. De prijs van de advertentievrije versie van Disney+ gaat in deze landen omhoog. Maar voorlopig is hier dus nog geen sprake van in Nederland en België.
 • In navolging van Netflix onderzoekt Disney de mogelijkheden om password sharing tegen te gaan. CEO Bob Iger zegt dat ze de gebruikersovereenkomst van Disney+ later dit jaar zullen aanpassen.
 • De nieuwe live action remake The Little Mermaid heeft een succesvolle run in de bioscopen gehad – meer dan een half miljard euro – en dan is het nu tijd om de film op Disney+ te lanceren. Dat gebeurt op woensdag 6 september.
 • Een andere film die het ook prima doet in de bioscoop is Elemental. Ondanks het tegenvallende openingsweekend, bleven er de afgelopen twee maanden bezoekers komen en is de Pixar film inmiddels winstgevend met een wereldwijde box office van 425 miljoen dollar. Variety sprak met Pixar president Jim Morris.
 • Op 6 september verschijnt een nieuw seizoen van I Am Groot. Het feit dat de shorts deze week ineens als ‘serie’ op Disney+ werden gebundeld leek daar al een voorteken van, maar de aankondiging én een trailer is er nu ook.
 • De Television Critics Association (de tv-versie van de Critics Choice) heeft The Bear, Ms. Marvel en Bluey met prijzen beloond, waarmee Disney goed vertegenwoordigd is. De grote prijs gaat echter naar Succession van HBO.
 • Dat we nieuwe films over attracties kunnen verwachten is al langer bekend. Dat we films over niet meer bestaande attracties kunnen krijgen… dat is nieuw. Haunted Mansion regisseur Justin Simien wil namelijk een film maken over de Michael Jackson-attractie Captain EO.
 • Waar The DisInsider deze week meldt dat Tangled op de nominatie staat om verfilmd te worden in live action, is The Hunchback of the Notre Dame voorlopig geschrapt van de lijst.
 • Ter voorbereiding op Ahsoka is er weer een reeks posters gelanceerd, zowel van de ‘light side’ als van de ‘dark side’.

Overig nieuws

 • Disney heeft afgelopen woensdag de nieuwe kwartaalcijfers gepresenteerd. Het gaat om het derde kwartaal van het fiscale jaar 2023. De inkomsten stegen met 4% vergeleken met vorig jaar. Voor meer details kun je ook terecht bij Laughing Place die een live blog bijhield.
 • Disney CEO Bob Iger heeft tijdens de investor call gereageerd op de mogelijkheid dat Disney verkocht aan Apple. Iger zegt geen nee. Zijn opmerkingen zijn deze keer lang niet zo sterk als afgelopen november, toen hij soortgelijke geruchten nog “pure speculatie” en “niet feitelijk” noemde.
 • Iger heeft het ook over de stakende acteurs en schrijvers gehad. Nadat hij hun eisen eerder onrealistisch noemde, is hij nu iets milder: “Nothing is more important to this company than its relationships with the creative community. I have deep respect for all those who are vital to the creative engine. It is my fervent hope that we quickly find solutions. I am personally committed to working to achieve this result.”
 • Een beroepsgroep die nog niet verenigd zijn in een vakbond zijn de VFX (visual effects) artiesten. Een groep van meer dan 50 Marvel Studios werknemers is een petitie gestart om erkend te worden als onderdeel van een vakbond.
 • Gameontwikkelaar Ubisoft heeft een Fan Kit online gezet van Star Wars Outlaws, de game die volgend jaar zal verschijnen. In deze Fan Kit vind je onder andere concept art, visual guides, screenshots en wallpapers.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.