Disney personages verkennen Fantasy Springs in nieuwe video

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 6 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • Ter ere van de opening van Fantasy Springs in Tokyo DisneySea heeft Tokyo Disney Resort een video gestreamd op hun YouTube-pagina. In deze 12 minuten durende video zie je personages de drie belangrijkste gebieden van Fantasy Springs verkennen. Terwijl een drone- en vuurwerkshow de lucht boven hen verlichtte.
 • Disney’s Hollywood Studios krijgt ook in 2024 weer een speciale avondopenstelling tijdens de kerstdagen. Volgens Disney Casting Notice zijn er weer Jollywood Nights vanaf november. Er worden zangers en dansers gezocht voor de shows tijdens de avonden.
 • Walt Disney World heeft een eerste blik vrijgegeven op de merchandise van Tiana’s Bayou Adventure. En waar je deze vanaf 28 juni in het Magic Kingdom kunt vinden.
 • Het is Pride Month en regenboogmuurschilderingen duiken op in de themaparken van Walt Disney World. De ‘Love’-muurschildering met een regenboog en Mickey-oren is teruggekeerd naar de Purple Wall in Magic Kingdom.
 • Het Disneyland Resort heeft de verkoop van nieuwe Magic Key-passen gepauzeerd. Sinds de introductie van deze versie van de jaarpassen, is de beschikbaarheid consequent beperkt geweest om te voorkomen dat het programma de parken overbevolkt.
 • Gisteren schreven we over het gerucht dat de Doctor Strange: Mysteries of the Mystic Arts show zou gaan stoppen. Dit lijkt te kloppen omdat Disneyland op hun website aangeeft dat 30 juni de sluitingsdatum is. Ook al loopt de kalender daar nu nog maar tot 22 juni.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren zijn de eerste twee afleveringen van The Acolyte verschenen op Disney+ en later op de dag verschenen er episode guides op StarWars.com. Een van de personages die enorm in de smaak vallen bij fans blijkt Yord Fandar te zijn. Op X verscheen daarom een korte video van acteur Charlie Barnett die over zijn personage vertelt.
 • National Geographic heeft de trailer en de key art onthuld voor de zesdelige serie OCEANXPLORERS. Deze gaat op 18 augustus in première op National Geographic en wordt de volgende dag gestreamd op Disney+ en Hulu.
 • Disney heeft een trailer uitgebracht voor de komende animatieserie Ariel, die is geïnspireerd op de klassieke animatiefilm The Little Mermaid. De eerste 8 afleveringen zijn op 27 juni te zien bij Disney Junior en Disney Channel en een dag later op Disney+. Of dit ook voor Nederland en België geldt, moeten we even afwachten.

Overig nieuws

 • Disney en aangestelden van de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, hebben officieel een overeenkomst goedgekeurd die ertoe zou kunnen leiden dat het bedrijf 17 miljard dollar investeert in het Walt Disney World Resort, evenals in een potentieel vijfde park.
 • De geheel nieuwe Infinity Comic-serie X-Men: From the Ashes, geschreven door Alex Paknadel met tekeningen van Diogenes Neves, is nu beschikbaar op Marvel Unlimited. Infinity Comics verschijnen in een verticaal formaat dat exclusief is ontworpen voor telefoons en tablets.
 • Speelgoedfabrikant Hasbro heeft nieuwe action figures aangekondigd, geïnspireerd op seizoen 3 van The Mandalorian. Het gaat om Shriek-Hawks, een team van Mandaloriaanse specialisten die bekwaam zijn in jetpack-operaties en verkennings- en reddingsmissies.
 • En over Star Wars action figures gesproken… Een Boba Fett action figure is verkocht voor 525.000 dollar, een record! Dit figuur, waarvan er nog maar twee bestaan, is nooit op de markt gebracht omdat men in de jaren ’70 vond dat er verstikkingsgevaar was.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.