Disney Parks live evenement aangekondigd

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 20 april 2022.

Nieuws uit de parken

 • Disney Parks heeft op sociale media een speciaal live evenement aangekondigd. Waar het over gaat is niet bekend, maar ze zeggen dat fans het niet willen missen. Het evenement is morgenochtend om 5:30 Nederlandse tijd te volgen via TikTok, YouTube, Facebook en Twitter.
 • In Walt Disney World gingen gisteren om 16.00 uur Nederlandse tijd de kaarten voor RunDisney in de verkoop. De belangstelling was zo groot, dat de site er vroegtijdig uitklapte (via Nico).
 • In Avengers Campus lopen Ant-Man en The Wasp rond met een wel heel bijzondere prop. Het is een miniatuur versie van Flik’s Fun Fair uit A Bug’s Land, het themagebied dat plaats heeft moeten maken voor Avengers Campus.
 • Vlak bij het Frontierland Theater, waar momenteel de Lion King-show speelt, is een nieuw eetkraampje geopend met ‘vernieuwde’ snacks.
 • Nu de festiviteiten rondom de 30e verjaardag in volle gang zijn in Parijs kijkt DLP Report nog eens terug op de komst van de oud-Imagineers.

Bioscoop en Disney+

 • De bioscoopketens zijn begonnen met de kaartverkoop voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Veel Donalteurs hebben hun tickets al binnen, lezen we in de besloten Telegram groep.
 • Meer Marvel: De serie Ms. Marvel draait om de Pakistaans-Amerikaanse tiener Kamala Khan. Gisteren verscheen een nieuwe poster om aan te kondigen dat de serie over 50 dagen van start gaat op Disney+.
 • Ter voorbereiding op zijn terugkeer als Anakin Skywalker/Darth Vader in de Obi-Wan Kenobi serie, heeft Hayden Christensen naast alle films ook de animatieseries The Clone Wars en Rebels gekeken. Christensen zal ook te zien zijn in de Ahsoka serie (Ahsoka Tano werd geïntroduceerd in The Clone Wars).
 • Voor Amerika is het overzicht van wat er in mei op Disney+ toegevoegd wordt bekend. Op 4 mei (ook wel Star Wars Day) verschijnt de behind the scenes special Disney Gallery: The Book of Boba Fett. Een week later wordt Marvel Studios: Assembled – The Making of Moon Knight toegevoegd.

Overig nieuws

 • Het gevecht tussen Florida en de Walt Disney Company gaat verder: gouverneur Ron DeSantis gaat verdere stappen ondernemen in een poging om een einde te maken aan Disney’s Reedy Creek Improvement District. De grote vraag is of de soep zo heet gegeten wordt, zeker gezien de implicaties van deze actie. Het politieke spel gaat ook verder, nu de gouverneur van Colorado Mickey en Minnie ‘asiel’ heeft aangeboden.
 • Lucasfilm Games heeft samen met Skydance New Media een nieuwe Star Wars game aangekondigd. Het zal een action-adventure game worden met een origineel verhaal dat zich afspeelt in de galaxy far, far away. Aan het hoofd staat de award winnende schrijver en regisseur Amy Henning. Zij werkte eerder onder andere aan Uncharted.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.