Disney onthult nieuwe audio-animatronics voor Tiana’s Bayou Adventure

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 5 april 2024.

Nieuws uit de parken

  • Gisteren is de YouTube-serie We Call It Imagineering van start gegaan en daarin zijn nieuwe audio-animatronics voor Tiana’s Bayou Adventure onthuld. We zien Tiana, Louis, Mama Odie en het nieuwe personage Ralphie. Disney Parks deelde ook een video op Instagram met nog meer figuren: Juju the Snake, Charlotte en Tiana’s moeder Eudora.
  • Nadat een Tropical Americas-gebied werd geteasd ter vervanging van DinoLand USA in Disney’s Animal Kingdom, heeft Imagineering nu onthuld dat er concept- en ontwerpwerk aan de gang is voor dit project. Er heeft ook al een researchreis naar Yucatán Peninsula plaatsgevonden. In de video is een maquette te zien waarin duidelijk de Casa Madrigal uit Encanto te herkennen is.
  • Ook voor het Blue Sky project Beyond Big Thunder worden dingen in gang gezet: het vergunningsproces zal binnenkort beginnen en de eerste ideeën zullen dan worden uitgewerkt.
  • Onder de noemer ‘bijzondere rechtszaken’: een man uit Florida sleept Walt Disney World voor de rechter omdat een ferry tegen de dock aan vaarde en hem in de prullenbak liet vallen.
  • De thema’s en het parcours voor het runDisney Springtime Surprise weekend is bekend gemaakt. Het thema ‘Embrace the Adventure’ zal worden gevormd door de Neverland 5k (Tinkebell), Adventure is Out There 10k (Russell uit UP), Hakuna Matata 10 miles (Simba) en Stitch ‘Ohana Challenge 19,3 miles (Stitch).
  • Dara Reneé is dit jaar de celebrity ambassador van de Disney Dreamers Academy in het Walt Disney World Resort. Ze sloot zich gisteren aan bij de 100 studenten in een speciale cavalcade over Main Street U.S.A. in het Magic Kingdom.
  • Je kunt een stukje geschiedenis van Walt Disney World bezitten en/of erin wonen: volgens een bericht van News 6 zijn voormalige cabins van Fort Wilderness online te koop gespot.
  • Tijdens Season of the Force in Disneyland kunnen gasten in Batuu dagelijks rondzwervende BD-X-droids tegenkomen. Afgelopen herfst werden de droids al eens voor één dag getest in Galaxy’s Edge.
  • Vanaf vandaag is Star Tours — The Adventures Continue in Disneyland Resort, Walt Disney World en Disneyland Paris vernieuwd met scènes gebaseerd op Ahsoka, The Mandalorian en Andor. Voor deze gelegenheid is er een nieuwe attractieposter met daarop de StarSpeeder 1000 tussen de Purrgil.

Bioscoop en Disney+

  • Star Wars: Tales of the Empire, een nieuwe zesdelige geanimeerde anthologie-serie in de stijl van Star Wars: Tales of the Jedi, werd gisteren aangekondigd met een trailer en key art. In de shorts staan Nightsister Morgan Elsbeth en voormalig Jedi Barriss Offee centraal. Ook nog een leuk feitje: Disney Legend en oud-Imagineer Wing T. Chao zal zijn rolletje uit The Mandalorian opnieuw vertolken. Vanaf 4 mei (Stat Wars Day) is de serie te zien op Disney+.
  • Disney heeft aangekondigd dat het vijfde seizoen van Solar Opposites, de animatieserie voor volwassenen, komende zomer te zien is. Het nieuwe seizoen bestaat uit twaalf afleveringen en is, in ieder geval in Amerika, vanaf 12 augustus te zien.
  • Ook van Hit-Monkey en Futurama is bekendgemaakt wanneer nieuwe afleveringen te zien zijn. Voor Hit-Monkey is dat op 15 juli en voor Futurama is dat op 29 juli.
  • Marvel heeft een nieuwe poster vrijgegeven van The Fantastic Four vanwege 4-4 Day (4 april). Te zien is The Human Torch die in de film gespeeld zal worden door Joseph Quinn.
  • Lou Taylor Pucci, bekend van zijn performance in de AppleTV+ serie Physical, is naar verluidt gecast voor een rol in Daredevil: Born Again. Zoals bij elk Marvel-project wordt de rol die Pucci zal spelen nog grotendeels geheim gehouden.
  • Mindy Kaling gaat een nieuwe komedieserie maken voor Hulu. Murray Hill draait om vijf door werk geobsedeerde twintigers die streven naar professioneel succes en, als ze tijd hebben, persoonlijk geluk.
  • In augustus 2023 onthulde CEO Bob Iger dat Disney het beleid voor het delen van Disney+ wachtwoorden voor 2024 zal updaten. Dit zal beginnen in juni met een bredere roll-out in september.

Overig nieuws

  • Disney wordt aangeklaagd door een executive omdat ze onderbetaald zou zijn tijdens haar werk aan de serie American Crime. De reden zou zijn omdat ze een Aziatisch-Amerikaanse vrouw is. Ze zegt dat ze werd ontslagen als vergelding omdat ze een klacht had ingediend over die ongelijke beloning. De advocaat van regisseur John Ridley ontkent de beschuldigingen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.