Disney onthult eerste trailer van Peter Pan & Wendy

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 1 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Er zijn details bekend over het D23 evenement in Disneyland Parijs. D23 leden die dit aanschaffen krijgen parktoegang, Premier Access, gereserveerde plekken bij Disney D-LightDisney Dreams! en Avengers: Power the Night, eten in restaurants en rondleidingen door Imagineering bij Avengers Campus en Ratatouille: The Adventure.
 • Er is concept art online verschenen van het Disneyland Hotel dat momenteel verbouwd wordt. Te zien is een lobby geïnspireerd op de bibliotheek uit Beauty and the Beast.
 • Pizzeria Bella Notte in Disneyland Parijs krijgt een Luca-thema. Via DLP Report hebben we een eerste blik op de nieuwe muurschildering.
 • Een droom is uitgekomen voor Josh Gad die we vooral kennen als de stem van Olaf in de Frozen films maar ook als LeFou in de live action versie van Beauty and the Beast. Josh is groot Disney fan en mocht voor een dag Jungle Cruise skipper zijn.
 • De Oscars komen er aan en voor die gelegenheid zijn er in Disneyland tijdelijk speciale snacks en fotomogelijkheden. Walt Disney ontving ooit een speciale Oscar voor Snow White and the Seven Dwarfs. Deze bestaat uit een grote Oscar en zeven kleine Oscartjes. Deze is tot en met 20 maart te bezichtigen in het Carthay Circle Restaurant in Disney California Adventure.
 • In Avengers Campus in Disneyland kun je extra accessoires aanschaffen die je vervolgens kan gebruiken in de attractie WEB Slingers: A Spider-Man Adventure. Daarvan is nu een nieuwe verschenen die zogenaamd ontworpen is door Cassie Lang, de dochter van Ant-Man.
 • Character dining is terug bij Cinderella’s Royal Table in Walt Disney World. Met deze terugkeer zijn ook de prijzen omhoog gegaan.
 • Vorige week bespraken we al de H20 Glow Nights die deze zomer terugkeren naar Disney’s Typhoon Lagoon. Hierbij werd gehint op een heropening van het waterpark in het voorjaar. Inmiddels is bevestigd dat het park in Walt Disney World op 12 maart zal heropenen.
 • Soms duiken geruchten na een tijdje onder de oppervlakte te hebben geleefd weer op. Dit is ook het geval met de bouw van een hotel in EPCOT, specifiek in Future World. Dit gerucht gaat al sinds 2017, maar duikt nu weer op bij WDWNT nu de Buena Vista Building Company specifieke vergunningen heeft gekregen voor de bouw van een hotel in of vlakbij EPCOT en voor recreatieve gebieden en een zwembad.

Bioscoop en Disney+

 • Op 28 april kun je op Disney+ kijken naar de film Peter Pan & Wendy. Gisteren verscheen de eerste trailer van deze live action versie van het bekende verhaal met onder anderen Jude Law als Kapitein Haak. Er verscheen ook een nieuwe poster. De trailer is ook in Nederlands en Vlaams gesproken versies verschenen
 • Gisteren vond de première plaats van The Mandalorian seizoen 3 en sinds vanochtend is de eerste aflevering te streamen op Disney+. In een interview vertellen uitvoerend producenten Rick Famuyiwa en Dave Filoni hoe ze om zijn gegaan met het onvrijwillige vertrek van Gina Carano (Cara Dune) uit de serie. Ook weten we inmiddels welke regisseurs verantwoordelijk zijn voor welke afleveringen.
 • Van de Star Wars serie Andor is bekend dat er veel op locatie en fysieke sets is gefilmd. Toch zijn er nog heel veel visuele effecten. In onderstaande video krijg je een goed beeld van hoe die geholpen hebben om de planeet Ferrix tot leven te brengen.

Overig nieuws

 • Dana Walden, Co-Chair van Disney Entertainment, is benoemd tot lid van de Export Council van president Joe Biden. Dat is een groep van zakenlieden, vakbondsleiders en juridische experts die de president adviseert over internationale handelsbetrekkingen.
 • Disney heeft een nieuwe marketing campagne aangekondigd genaamd Mando Mania. Acht weken lang zullen er elke woensdag, wanneer er ook een nieuwe aflevering van The Mandalorian is, nieuwe producten onthuld worden.
 • Een tentoonstelling die eerder in het Walt Disney Family Museum in San Francisco te zien was, trekt verder door de Verenigde Staten. The Walt Disney Studios and World War II, een tentoonstelling die tot nu toe in het Museum of Flight in Seattle te zien was gaat voor een periode van een half jaar naar het National WWII Museum in New Orleans.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.