Disney neemt cruiseschip in aanbouw over

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 17 november 2022.

Disney Cruise Line

 • Disney heeft het cruiseschip Global Dream uit Wismar, Duitsland overgenomen. Het schip is nog in aanbouw en zal in de Meyer Werft afgemaakt worden. Er komt een nieuwe naam en de aankleding wordt aangepast door Imagineers. Uiteindelijk is deze nieuwe toevoeging aan de Disney Cruise Line bedoeld voor nieuwe bestemmingen buiten Amerika.

Nieuws uit de parken

 • Een aantal plekken in Shanghai Disney Resort gaan vandaag weer open. Het gaat om Disneytown, Wishing Star Park en Shanghai Disneyland Hotel. Shanghai Disneyland zelf blijft voorlopig nog even dicht vanwege de coronamaatregelen daar.
 • Gisteren werd bekend dat Disneyland Parijs maar liefst twee Brass Ring Live Entertainment Awards van de IAAPA heeft gewonnen. Het gaat hierbij om Mickey’s Dazzling Christmas Parade en de dertigste verjaardag als geheel die in de prijzen zijn gevallen.
 • Disneyland Resort is weer begonnen met het verkopen van Magic Key passen. In augustus konden de Magic Key passen al wel verlengd worden maar voor nieuwe klanten waren ze niet beschikbaar.
 • In Animal Kingdom in The Animation Experience kun je nu leren hoe je karakters uit Zootopia en de Disney+ serie Zootopia+kunt tekenen.
 • Twee EPCOT Seas Adventure ervaringen gaan vanaf 13 januari dicht voor een opknapbeurt van enkele maanden. Het gaat om DiveQuest en Dolphins in Depth.
 • In Spaceship Earth is een gast uit het Time Machine voertuig gesprongen en is vervolgens bij een animatronic gaan zitten. Twitter gebruiker pharmd23 filmde het voorval.

Bioscoop en Disney+

 • Media en critici hebben de eerste paar afleveringen van Willow al mogen zien en inmiddels hebben zij via social media hun eerste reacties gegeven. Gisteren zijn ook cast en crew in Londen bij elkaar gekomen voor een première evenement.
 • Dankzij Black Panther: Wakanda Forever heeft Disney dit jaar nu al meer dan 3 miljard dollar opgebracht in de bioscoop. Dat bedrag zal nog verder oplopen met de releases van Strange World en Avatar: The Way of Water. Ook verschijnen nog twee films van Searchlight Pictures.
 • 20th Century Studios werkt aan een nieuwe Alien film voor Hulu en Disney+. Veel is nog niet bekend, maar Cailee Spaeny zou volgens Deadline in gesprek zijn voor de hoofdrol.
 • Op 18 november verschijnt The Wonderful Autumn of Mickey Mouse op Disney+. Bekijk hieronder een fragment.

Overig nieuws

 • De meeste personages die we in de Marvel Cinematic Universe zien, zijn gebaseerd op de comics. Maar nu is het ook eens andersom. Darcy Lewis (gespeeld door Kat Dennings in de Thor films en WandaVision) maakt haar comics debuut in Scarlet Witch #1.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.