Disney maakt releasedata van meerdere bioscoopfilms bekend

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 8 april 2024.

Nieuws uit de parken

  • Disneyland After Dark: Pride Nite keert in juni terug en tijdens deze avonden zijn er levendige feesten, uniek entertainment en heerlijke lekkernijen. Morgen start de pre-sale voor Magic Key jaarpashouders. Op 11 april start de algemene verkoop.
  • Sabine Wren is nu te zien in Galaxy’s Edge in Disneyland. Het personage was vorig jaar te zien in de live action serie Ahsoka maar maakte haar debuut in de animatieserie Star Wars: Rebels.
  • Dit weekend is de nieuwe pre-show ourHOME: A Wonderful World in première gegaan voorafgaande aan Disney Dreams in Disneyland Paris. Hieronder kun je de show – dankzij DLPReport – in 4K bekijken.
  • Het eerste merchandise-item van Tiana’s Bayou Adventure is verschenen. Er is bij Target een Cuddleez knuffel te koop van Louis. Op het label staat de naam van de attractie vermeld.
  • Disney Parks heeft concept art gedeeld van de update die Test Track in EPCOT krijgt. Om de veranderingen door te voeren zal de attractie volgens de huidige planning op 17 juni sluiten.
  • De gebruikelijke Guests Relations locatie van Disney’s Animal Kingdom is momenteel gesloten. Er is nu een nieuwe locatie in de ticket booths links van de ingang onder de drakenkop.
  • Geruchten suggereren dat Disney binnenkort zal overstappen naar een extern bedrijf voor hun Disability Access Service (DAS). De service kan vergelijkbaar of zelfs hetzelfde zijn als de IBCCES Attractions Assistance Pass waar Universal vorig jaar naar is overgestapt.
  • In heel Walt Disney World kunnen gasten weer pins ruilen met Cast Members. Zij dragen rugzakken en lanyards. Er zijn pins die exclusief voor deze Pin Trading zijn en ook Hidden Disney-pinsets.
  • Tot slot nog even een uitgebreide Merchandise Roundup, te beginnen met Disneyland Paris: de nieuwe Paris x Aristocats collectie is te koop in Flora’s. De spirited jerseys van Grogu hebben ook een lekkere opfrisbeurt gekregen.

Bioscoop en Disney+

  • Disney heeft een aantal releasedata van belangrijke films onthuld. Op 22 mei 2026 kunnen Star Wars fans eindelijk weer naar de bioscoop voor The Mandalorian & Grogu en op 19 juni 2026 verschijnt Toy Story 5. Op 20 oktober 2025 wordt TRON: Ares uitgebracht en de live action versie van Moana zou op 27 juni 2025 te zien zijn, maar dat is nu uitgesteld naar 10 juli 2026.
  • Beau Willimon gaat samenwerken met James Mangold om het script van Star Wars: Dawn of the Jedi te schrijven. Die film gaat over de oorsprong van de Force en speelt zich zo’n 25,000 jaar voor de Skywalker Saga af. Willimon is geen vreemde in de galaxy far, far away: hij schreef namelijk al enkele afleveringen van Andor.
  • Hulu on Disney+ is gelanceerd in de Verenigde Staten en dat werd gevierd met een speciaal evenement in aanwezigheid van heel veel bekende sterren. De ontmoeting tussen Logan Lerman en Walker Scobell zorgde voor veel blije fans. Lerman speelde Percy Jackson in de films van 20th Century Fox terwijl Scobell die rol nu speelt in de Disney+ serie.
  • Deadline meldt dat er drie acteurs zijn toegevoegd aan het vierde seizoen van Only Murders in the Building. Het gaat om Desmin Borges, Siena Werber en Lilian Rebelo.
  • Er zijn twee nieuwe character posters verschenen van Descendants: The Rise of Red. Ook hebben we een eerste blik gekregen op Rita Ora als de Queen of Hearts.

Overig nieuws

  • Later dit jaar verschijnt de game Star Wars: Outlaws en de hype werd vlak voor het weekend alvast opgebouwd met de aankondiging dat op 9 april de story trailer zal verschijnen. Het is de allereerste open world game gebaseerd op Star Wars en speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.
  • The Phantom Menace bestaat dit jaar vijfentwintig jaar en dat wordt niet alleen gevierd met een re-release in de bioscoop. Funko komt met een serie Pop Figures van o.a. Darth Maul, Jar Jar Binks, Queen Amidala en de jonge Anakin.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.