Disney+ maakt kerstprogramma bekend

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 7 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Gisteravond werd het Halloween-seizoen van 2022 in Disneyland Parijs afgesloten. Uiteraard volgen we de transformatie naar kerst op de voet.
 • Tijdens een Cast Member preview van de verbeterde versie van Disney D-Light hebben we een eerste blik gekregen op de LED-verlichting die recent geplaatst is op de torentjes van het kasteel. Ook tijdens Disney Dreams of Christmas, waar Cast Members gisteren al een preview van kregen, zal de verlichting gebruikt worden.
 • Vanaf vandaag is de audioloop bij de ingang van het Walt Disney Studios Park vernieuwd. De nieuwe overture, met meer muziek van Frozen, Toy Story en Marvel, is volgens Imagineering een betere weergave van het huidige aanbod in het park.
 • Vorige week zagen we al beelden uit de parken in Orlando met alle kerstversieringen. WDWNT liep dit weekend een rondje in de twee parken aan de westkust.
 • In de nieuwe park map van Animal Kingdom, die gisteren is uitgekomen, zijn een aantal wijzigingen opgenomen. Dino Diner, het gesloten restaurant in Dinoland U.S.A. staat er niet meer op en ook de verwijzingen naar KiteTails zijn weggehaald. Ook de richtlijnen en adviezen voor een parkbezoek tijdens de pandemie zijn weggelaten.
 • Touringplans heeft een nieuwe data-update geplaatst waarbij ze onder andere de drukte in de parken en de capaciteit en de betrouwbaarheid van de attracties bespreken.
 • De afgelopen week kwamen er een aantal updates vanuit Hong Kong en Tokyo met de bouwvoortgang van de Frozen-gebieden. Disney Tourist Blog heeft een uitgebreid artikel geplaatst over de nieuwe themagebieden.

Bioscoop en Disney+

 • In de parken wordt uiteraard uitgebreid kerst gevierd, maar ook de thuisblijvers kunnen zich onderdompelen in de kerstsfeer met Disney+. Het complete kerstprogramma voor november en december is nu bekend.
 • Het zal geen verrassing zijn dat het vervolg op Black Panther eigenlijk een andere film zou zijn geworden als Chadwick Boseman er nog zou zijn. Regisseur Ryan Coogler vertelt over de overeenkomsten en de verschillen tussen de twee versies.
 • Vorige week verscheen de making of docu van She-Hulk: Attorney at Law op Disney+ maar dat was niet de enige. Je kunt nu ook kijken naar Director by Night, de making of docu over Werewolf by Night.
 • De opnames van het tweede seizoen van Andor starten op 21 november. Voor dit seizoen is ook schrijver Tom Bissell toegevoegd aan het team. Omdat dit tweede seizoen toewerkt naar Rogue One: A Star Wars Story zullen er steeds meer herkenbare elementen in de serie zitten. De keuze voor Bissell is dan logisch omdat hij naast schrijver ook groot Star Wars fan is.
 • Disney+ heeft de eerste blikken gedeeld van een 20th Century Studios film genaamd Darby and the Dead (te zien vanaf 2 december) en van een Britse serie genaamd Extraordinary (te zien vanaf januari).

Overig nieuws

 • Net voor het weekend bereikte ons treurig nieuws. Alice Davis, Disney Legend en vrouw van wijlen Imagineer Marc Davis, is op 93-jarige leeftijd overleden. Alice Davis was vooral bekend door haar kostuumontwerpen voor onder andere It’s a Small World, de Carousel of Progress en Pirates of the Caribbean.
 • Avatar fans opgelet: Funko komt met een serie figuren gebaseerd op de franchise. Er verschijnen Funko Pops van onder anderen Jake Sully en Neytiri.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.