Disney maakt bezoek aan Walt Disney World makkelijker

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 9 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Walt Disney World brengt volgend jaar het Disney Dining Plan terug en vanaf 9 januari 2024 zijn pretparkreserveringen voor op datum gebaseerde tickets niet meer nodig. Ook zullen er dagen zijn waarop jaarpashouders en Cast Members helemaal geen reservering meer nodig hebben.
 • Ook laat Walt Disney World weten dat gasten graag vooruit willen plannen met Genie+ en Individual Lightning Lane. En dit dan dus niet op de dag van het bezoek moeten regelen. Disney bekijkt nu de opties om dit uit te voeren voor bezoeken in 2024.
 • Gisteren was eigenlijk de laatste keer dat Avengers: Power the Night te zien zou zijn in het Walt Disney Studios park. Maar Disneyland Parijs heeft aangekondigd dat de populaire avondshow van 1 september tot en met 5 november terug zal keren.
 • In Tokyo Disney Resort is het ook weer mogelijk om met karakters te knuffelen. Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea waren de laatste Disney parken waar deze coronamaatregel nog van kracht was.

Bioscoop en Disney+

 • Adam F. Goldberg, bedenker van The Muppets Mayhem op Disney+, hoopt nog meer series te kunnen maken. Op Twitter vraagt hij zijn volgers welke Muppets ook een eigen serie verdienen.
 • Een nieuwe featurette van The Little Mermaid focust op de cast van de film. Daarin is onder andere te zien hoe Awkwafina (Scuttle) aangemoedigd werd veel te improviseren. Ook zijn de eerste social media reacties op de film naar buiten gekomen.
 • Het tweede seizoen van The Bear zal vanaf 22 juni te zien zijn op Hulu in de Verenigde Staten. In Nederland en andere landen zal de serie pas op een latere datum te zien zijn op Disney+.
 • De opnames van Daredevil: Born Again zijn gisteren tijdelijk stilgelegd als gevolg van de schrijversstaking. Leden van de Writers Guild of America zijn gaan protesteren bij de set van de serie in New York. De verwachting is dat de opnames vandaag weer verder gaan.
 • Marvel en Dolby hebben een nieuwe poster vrijgegeven van Spider-Man: Across the Spider-Verse. Dit was ter promotie van de ticketverkoop die gisteren gestart is in de Verenigde Staten.

Overig nieuws

 • Disney heeft de aanklacht tegen gouverneur Ron DeSantis aangepast. Zijn recente acties en opmerkingen, die volgens Disney op een gerichte vergelding wijzen, zijn toegevoegd als bewijs.
 • President Biden heeft gereageerd op de schrijversstaking in Hollywood. Hij hoopt dat het snel opgelost is en dat de schrijvers een eerlijke deal krijgen. Hij deed deze uitspraak tijdens een White House screening van de Disney+ serie American Born Chinese ter ere van Asian American, Native Hawaiian and Pacific Islander (AANHPI) Heritage Month.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.