Disney legende Richard M. Sherman overleden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 27 mei 2024.

Nieuws uit de parken

  • Disney heeft in Galaxy’s Edge in Disneyland een nieuwe droid geïntroduceerd. Deze heet Bard en wordt gebruikt tijdens de Fire of the Rising Moons vuurwerkshow, wat een alternatieve manier is om te genieten van het Disneyland-vuurwerk vanaf de planeet Batuu.
  • De Salvaged Stormtrooper Helmet popcorn bucket is, na een aantal weken niet verkrijgbaar zijn, weer op voorraad in Disney’s Hollywood Studios. Naast dat ze beschikbaar zijn voor Mobile Order (en walk-up) bij Kat Saka’s Kettle, is de popcorn bucket ook bij andere popcornkraampjes te koop.
  • De droneshow Disney Dreams That Soar in Disney Springs is zaterdag in première gegaan. Met 800 drones is het een waar spektakel die dus zonder maar enige parktoegang te bezoeken is.
  • In Disney’s Animal Kingdom is een pratende Dug uit Up voor het eerst te zien geweest. Met behulp van zijn vertaalhalsband kan de pratende Dug met gasten interacteren terwijl hij door Discovery Island loopt.

Bioscoop en Disney+

  • The Bear keert op 27 juni in een aantal landen terug voor het derde seizoen. Daarvan is een korte teaser online verschenen. Nederland en België moeten helaas nog even iets langer wachten op het vervolg van deze populaire serie.
  • Afgelopen weekend is er weer een nieuwe aflevering van Doctor Who verschenen op Disney+. Van deze aflevering, met de titel ’73 Yards’, is traditiegetrouw een behind the scenes-video verschenen. Ook is er een preview van de volgende aflevering, ‘Dot and Bubble’.

Overig nieuws

  • De legendarische songwriter Richard M. Sherman is op 95-jarige leeftijd overleden. Samen met zijn eerder overleden broer Robert B. Sherman schreef hij veel muziek voor The Walt Disney Company. Voor Mary Poppins wonnen The Sherman Brothers twee Oscars (Best Score en Best Original Song voor ‘Chim Chim Cher-ee’). ‘Feed The Birds’ was Walt’s favoriete liedje ooit, waardoor hij elke vrijdag te horen was in zijn kantoor. Een speciale versie, gespeeld door Richard in het kantoor van Walt, was onderdeel van de short Once Upon a Studio. Verder waren zij ook verantwoordelijk voor de muziek van onder andere The Jungle Book, The Sword in the Stone en Bedknobs and Broomsticks en de attracties It’s a small world en Carousel of Progress, naast véle anderen films en attracties.
  • Johnny Wactor, een acteur uit de soapserie General Hospital die door Disney’s ABC wordt uitgezonden, is overleden. Drie verdachten probeerden de katalysator uit Wactors auto te stelen. Toen hij hen confronteerde, schoten de verdachten hem neer en vluchtten. Wactor werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht, waar hij bij aankomst dood werd verklaard. Hij is 37 geworden.
  • George Lucas heeft de Honorary Palme d’Or gekregen. Dat gebeurde op zaterdag 25 mei, de 47e verjaardag van Star Wars. De onderscheiding, die volgens hem veel voor hem betekent, werd op het podium uitgereikt door zijn levenslange vriend Francis Ford Coppola. Rond deze uitreiking heeft hij het onder andere ook gehad over de levensduur van de Star Wars franchise, AI en streamingdiensten
  • Het concert in The Hollywood Bowl ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van The Lion King heeft plaatsgevonden. Daar trad onder anderen Jeremy Irons op, de originele stem van Scar. Uiteraard zong hij daar ‘Be Prepared’. Laughing Place maakte een fotoverslag.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.