Disney Legend Glynis Johns op 100-jarige leeftijd overleden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 5 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • De kamers van Disney’s BoardWalk Inn in Walt Disney World zijn recent gerenoveerd. Laughing Place nam een kijkje en deelde de foto’s.
  • Het Disneyland Resort heeft aangekondigd dat alle Magic Keys binnenkort weer in de verkoop gaan. Vanaf 10 januari zijn de Imagine Key, Enchant Key, Believe Key en Inspire Key weer verkrijgbaar.
  • De verschillende hotels in Disneyland Paris hebben eigen designs voor de MagicPass. DLP Report heeft een overzicht van de volledige collectie die momenteel in omloop is.
  • Disneyland Paris heeft de tweede aflevering van hun eigen audio guide Magic Ears online gezet. Main Street U.S.A. is het hoofdonderwerp van deze aflevering.

Bioscoop en Disney+

  • Er is een nieuwe trailer verschenen voor de 5-delige Marvel serie Echo. Deze focust op Kingpin en laat ook zijn verleden zien in de serie Daredevil. Daarmee lijkt Marvel te bevestigen dat de Marvel series die voorheen op Netflix te zien waren nu officieel onderdeel zijn van de MCU.
  • Echo is niet de enige Marvel-serie waarvan een nieuwe trailer is verschenen. Gisteren verscheen namelijk ook een trailer voor het tweede seizoen van de animatieserie Moon Girl And Devil Dinosaur.
  • John Ridley, bekend als schrijver van o.a. 12 Years A Slave, heeft onthuld dat hij in 2015 voor ABC aan een Eternals serie werkte. Hij vindt dat zijn versie, die hij “f***ing weird” noemt, beter was dan de film Eternals uit 2021.
  • De Alien serie voor FX van Noah Hawley heeft een nieuwe acteur toegevoegd aan de cast. Moe Bar-El zal een belangrijke terugkerende rol spelen in het eerste seizoen.
  • Digital artist Kode Abdo, online bekend als BossLogic, sprak met Star Wars Australia & New Zealand over zijn creatieve proces en hoe een van zijn afbeeldingen uit 2017 uiteindelijk geleid heeft tot de casting van Rosario Dawson als Ahsoka Tano.
  • En over Rosario Dawson en Ahsoka gesproken: de actrice lijkt erop te hinten dat er binnenkort een beslissing genomen wordt over een tweede seizoen van deze serie.

Disney Cruise Line

  • Het verbergen van badeendjes is niet langer meer toegestaan aan boord van de schepen van de Disney Cruise Line. Gasten die wel badeendjes verbergen zullen waarschijnlijk niet te maken krijgen met strafmaatregelen. Voorlopig lijkt het erop dat Cast Members simpelweg de eenden verwijderen.
  • Port Canaveral is benoemd tot Best US Homeport voor 2023 tijdens de prestigieuze Cruise Hive Awards. Het is al de vierde keer op rij dat de haven in Florida deze prijs wint.

Overig nieuws

  • Actrice Glynis Johns is op 100-jarige leeftijd op natuurlijke wijze overleden. In Mary Poppins speelde ze de rol van Winifred Banks, de moeder van de kinderen. Ook speelde ze in de minder bekende Disney-films The Sword and the Rose en Rob Roy, the Highland Rogue. In 1998 werd ze benoemd tot Disney Legend.
  • Jonathan Majors gaat voor het eerst een tv-interview geven sinds zijn veroordeling en zijn exit bij Marvel Studios. Hij zal door Linsey Davis geïnterviewd worden voor Good Morning America en het ABC News programma Prime.
  • Marvel Snap, de populaire mobile game, neemt spelers mee naar de locatie van een van Marvel’s populairste stripevenementen ooit: Planet Hulk. De nieuwe toevoegingen, waaronder het personage Skaar, worden in deze video besproken:
  • Ravensburger heeft nieuwe uitbreidingen (die ook op zichzelf te spelen zijn) aangekondigd voor de Disney Villainous en Star Wars Villainous spellen, beide verschijnen in 2024. In Disney Villainous: Sugar and Spite worden King Candy (Wreck-It Ralph) en Shere Khan (The Jungle Book) toegevoegd. Over de Star Wars Villainous uitbreiding zijn nog geen details bekend.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.