Disney Legend Dick Nunis op 91-jarige leeftijd overleden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 14 december 2023.

Nieuws uit de parken

  • Dick Nunis, Disney Legend en voormalig executive vice president van Walt Disney World en Disneyland, is op 91-jarige leeftijd overleden. Nunis ging voor de opening van 1995 al bij Disneyland werken nadat hij erover gehoord had via zijn klasgenoot en Walt Disney’s schoonzoon Ron Miller. Disney Parks, Experiences and Products Chairman Josh D’Amaro heeft een statement naar buiten gebracht.
  • Na drie dagen testen in het Disneyland Park is het nieuwe verificatiesysteem voor parkreserveringen van Disneyland Parijs vandaag in het Walt Disney Studios Park gelanceerd, waardoor de manier waarop gasten binnenkomen wordt gestroomlijnd. Die hoeven alleen hun ticket te scannen. Een Cast Member hoeft niet meer te checken of er een geldige reservering is.
  • Walt Disney World treedt hard op tegen mensen die met die met onofficiële/externe tourdiensten actief zijn in het resort. Velen van hen kwamen er bij de ingang van de parken achter dat ze een ban hebben gekregen. De ban geldt voor alle Walt Disney World parken, waterparken en Disney Springs.
  • Vandaag zal een nieuw restaurant openen in Disney Springs, namelijk Summer House on the Lake. Het restaurant heeft onder andere een Cookie Bar waar oversized koekjes verkrijgbaar zijn.
  • Disney Vacation Club heeft nieuwe details en concept art onthuld voor The Cabins at Disney’s Fort Wilderness. De cabins bevinden zich in de bossen van het Walt Disney World Resort en moeten een rustig toevluchtsoord zijn voor gasten.
  • Voorafgaand aan A Christmas Fantasy Parade in het Tokyo Disney Resort, werden de bezoekers getrakteerd op een speciale verrassing: Toshio Kagami, voormalig CEO van de Oriental Land Company (OLC), was te zien in de pre-parade als Grand Marshal. Hij werd vergezeld door zijn opvolger en huidige CEO, Yumiko Takano.
  • Disneyland Pass- en AP-houders worden uitgenodigd voor een winkelevenement van 18 tot 21 december in The Storybook Store in Disneyland Parijs. Tijdens dit evenement krijgen ze 40% korting op geselecteerde merchandise.

Bioscoop en Disney+

  • Er is een nieuwe trailer verschenen van What If…? seizoen twee. Vanaf 22 december verschijnt er dagelijks een nieuwe aflevering van deze Marvel animatieserie.
  • Elk jaar worden er 25 films toegevoegd aan de Library of Congress National Film Registry. Dit draait om het waarborgen van het voortbestaan, het behoud en de publieke beschikbaarheid van het Amerikaanse filmerfgoed. Dit jaar worden van Disney deze vier films toegevoegd: Lady and the Tramp (1955), Home Alone (1990), The Nightmare Before Christmas (1993) en 12 Years a Slave (2013).
  • Van de publieke beschikbaarheid van films trekt Disney zich niet altijd iets aan. Eerder dit jaar werden heel veel films (en series) verwijderd van Disney+. Een aantal van die films, zoals Crater, Better Nate Than Ever en The One and Only Ivan, zijn nu beschikbaar op digitale platforms zoals iTunes.
  • Disney animator Mark Henn gaat na 43 jaar met pensioen. Hij was Supervising Animator voor Ariel (The Little Mermaid), Belle (Beauty and the Beast), Jasmine (Aladdin), Pocahontas en Mulan en werkte ook aan Gisele (Enchanted) en Tiana (The Princess and the Frog). En recent animeerde hij nog Mickey Mouse in Once Upon a Studio.

Overig nieuws

  • Over een paar maanden wordt Star Wars Unlimited gelanceerd. De designers van de eerste set, Spark of Rebellion, hebben hun favoriete decks besproken.
  • Sony en Insomniac hebben bevestigd dat er “early 2024” een grote, gratis update komt voor Marvel’s Spider-Man 2. Met deze update kunnen spelers onder andere de tijd van de dag veranderen en bepaalde missies opnieuw spelen. En dan ook nog een gerucht: Er zou een Spider-Verse game in de maak zijn.
  • Volgend jaar brengt Disney+ de jaren ’90 animatieserie X-Men terug als de revival X-Men ’97. LEGO haakt hierop in en komt met een set van de X-Jet met daarbij ook minifigs van Wolverine, Cyclops, Rogue en Magneto. En speelgoedfabrikant Hasbro komt uiteraard met action figures.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.