Disney koopt het resterende belang in Hulu van Comcast

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 2 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Op 3 november opent in het Walt Disney World’s Magic Kingdom de Jingle Cruise, de kerst editie van de Jungle Cruise.
 • Ook in Disneyland Parijs wordt natuurlijk kerst gevierd. Onder andere met meet & greets met de kerstman. Die vinden vanaf 11 november plaats in Videopolis.
 • Tokyo Disney Resort heeft gisteren de Disney Pal-Palooza aangekondigd. Dit is een reeks van events in 2024 waarbij “having a blast with your pals” centraal staat. Het eerste event Minnie’s Funderland zal van 10 januari tot 19 maart plaatsvinden. Het bevat onder andere een nieuwe parade, central plaza decoratie en veel meer.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft bekendgemaakt dat zij volledig eigenaar worden van streamingdienst Hulu. Het resterende belang dat nu nog in handen is van Comcast (33%) wordt voor 8,61 miljard dollar overgenomen. Dit zal de streamingdoelstellingen van Disney bevorderen.
 • Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 15 december te streamen op Disney+. Opvallend is dat de film al twee weken eerder (op 1 december) in de Verenigde Staten op Disney+ verschijnt. Op diezelfde dag is ook de documentaire Timeless Heroes: Indiana Jones & Harrison Ford te zien. Of en wanneer die dan in Nederland te bekijken is, is niet bekend.
 • Jonathan Majors’ rol als Kang in de MCU wordt heroverwogen door diverse Marvel executives. Ze overwegen namelijk om zich te richten op Dr. Doom in plaats van Kang als back-up plan. En er zijn meer Marvel nieuwtjes want Mahershala Ali zou bijna opgestapt zijn vanwege scriptproblemen bij Blade en men denkt erover na om een aantal originele Avengers zoals Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson terug te laten keren.
 • Disney heeft aangekondigd dat de documentaire Christmas with Walt Disney op vrijdag 24 november 2023 naar Disney+ in de Verenigde Staten komt. Zoals wel vaker zullen we moeten afwachten of deze titel ook in Nederland te zien zal zijn.
 • Op 1 december verschijnt de korte film The Shepherd op Disney+. In de cast zien we onder anderen John Travolta en de film is geproduceerd door Oscar winnaar Alfonso Cuarón.
 • Een tijdje geleden hebben de VFX werknemers bij Marvel gestemd om zich aan te sluiten bij een vakbond, maar nu is het de beurt aan de werknemers bij Walt Disney Animation Studios. Zij hebben gestemd om zich aan te sluiten bij de vakbond IATSE.

Overig nieuws

 • Om volledig in het magische kerstseizoen te komen heeft Disney afgelopen nacht haar kerstclip voor 2023 uitgebracht, geniet er van!
 • Op 24 mei 2024 opent de Disney 100: The Exhibition in de Bank of America Gallery van Union Station, Kansas City, daar waar Walt zijn animatie carrière begon.
 • Disney Lorcana begint steeds meer te groeien qua hype: de speciaal op de D23 Expo uitgebrachte Elsa – Snow Queen promo card is onlangs verkocht op eBay voor $7,050. Dit had een reden want de kaart was beoordeeld met een Gem Mint 10 door Professional Sports Authenticator (PSA), wat betekent dat hij geen tekenen van schade heeft, hij perfect uitgelijnd is en ook qua kleur helemaal perfect is.
Bron: dlnewstoday.com
 • Alaska Airlines heeft haar nieuwste samenwerking met Disneyland aangekondigd: Binnenkort zal de Mickey’s Toontown Express gaan vliegen, een met de hand geschilderde Boeing 737-800. Dit vliegtuig is alweer de achtste samenwerking tussen deze twee partijen.
 • Columbia brengt sinds 2016 jaarlijks Star Wars-collecties uit. De inspiratie voor 2023 is Luke Skywalker’s X-wing vluchttenue, wat leidde tot een onverwachte samenwerking met NASCAR-coureur Bubba Wallace voor de lancering op 1 december aanstaande.
 • Voor de vele spelers van Disney Dreamlight Valley komt er een uitbreiding aan: vanaf 5 december kunnen zij een reis maken naar de Eternity Isle in de uitbreiding A Rift In Time.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.