Disney+ komt met docu over World of Frozen in Hong Kong Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 21 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Het menu van Last Chance Café in Frontierland, Disneyland Paris is veranderd. Het menu bestaat iets meer uit Aziatische gerechten, zoals een spicy bouillon met soja en een ananas beignet duo.
 • De vernieuwde Disability Access Service is in gang gezet in Walt Disney World. Mensen die vanwege hun beperking extra hulp nodig hebben in de parken moeten nu aan strengere voorwaarden voldoen, om in de toekomst de fraude met het systeem te voorkomen.
 • De nieuwe Country Bear Musical Jamboree betekent ook nieuwe kostuums voor onze favoriete beren. De nieuwe kostuums van de Sun Bonnets, die nu in het roze zijn gestoken, werden uit de doeken gedaan in een nieuwe reel van Disney Imagineering.
 • De TARDIS van Doctor Who is, ter promotie van het nieuwe seizoen, geland in Disney Springs in Walt Disney World. Eerder konden de bezoekers deze al bewonderen in Disneyland Resort.
 • Om het tienjarig jubileum van de musical Aladdin op Broadway te vieren, trakteerde Disney fans op een speciaal concert. De volledige uitvoering van Aladdin on Broadway Concert Celebration – Live at EPCOT is nu beschikbaar op YouTube.

Bioscoop en Disney+

 • Een nieuwe docu over het maken van World of Frozen in Hong Kong Disneyland komt op zaterdag 1 juni naar Disney+. Dat blijkt uit een releaselijst die Disney rondgestuurd heeft. De docu gaat For the First Time in Forever: The Making of World of Frozen heten. Verder is er momenteel nog niks bekend.
 • Om de negentigste verjaardag van Donald Duck te vieren gaat Disney+ op 9 juni drie shorts toevoegen. Het gaat om Crazy Over Daisy, Out on a Limb en DIY Duck. De eerste twee shorts komen uit 1950. Die laatste is onbekend. Het is afwachten of dit een nieuwe short is of een oude short met een nieuwe titel.
 • In The Acolyte speelt Amandla Stenberg een van de hoofdrollen. Maar acteren is niet haar enige talent. Stenberg is ook violist en in onderstaande video speelt ze het hoofdthema van Star Wars. Voor deze gelegenheid heeft componist John Williams speciaal een solo arrangement gemaakt voor de viool.
 • Onbedoeld hebben we al een eerste blik gekregen van de jonge cast van Skeleton Crew. Een speelgoedverpakking is uitgelekt en daarop zien we de vier kinderen die de hoofdrollen spelen (waaronder een olifantachtige alien). De Britse acteur Jude Law zal ook te zien zijn in deze Star Wars serie.
 • Producent Jerry Bruckheimer heeft details gedeeld over de vaak besproken voortzettingen van de Pirates of the Caribbean-franchise. Er zijn nu twee films in ontwikkeling: een reboot en een spin-off met Margot Robbie.
 • Aankomende juni is het Pride Month en Disney viert dat met een ruime keuze aan nieuwe content, waaronder LGBTQ+-shows, films en zelfs Pride-parades. Deze zullen beschikbaar zijn op Hulu in de VS en het meeste internationaal ook op Disney+. What’s On Disney Plus heeft een overzicht gemaakt.

Overig nieuws

 • Heineken is een van de sponsors van Deadpool & Wolverine. In hun nieuwe commercial zien we Ryan Reynolds en Hugh Jackman.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.