Disney klaagt gouverneur Ron DeSantis aan

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 27 april 2023.

Nieuws uit de parken

  • Walt Disney World heeft aangekondigd dat EPCOT op verschillende manieren Disney 100 zal vieren. Er is een meet & greet met Mickey en Minnie in hun platinum outfits en op Spaceship Earth zal een speciale lichtshow uitgevoerd worden. Daarnaast zijn er uiteraard ook speciale snacks en drankjes en is er merchandise te koop.
  • Op 4 mei wordt Star Wars Day gevierd, ook in de parken. Het Disney Parks Blog heeft een foodie guide online gezet met een overzicht van de speciale “May the 4th Be With You” snacks en drankjes in Disneyland Resort, Walt Disney World en Disneyland Parijs.
  • Nu Daniel Delcourt met pensioen is gegaan, heeft Disneyland Parijs met Christophe Murphy een nieuwe Chief Operating Officer. Murphy zegt dat hij hoopt de uitzonderlijke gastervaring, waar Disneyland Parijs bekend om staat, voort te kunnen zetten.

Bioscoop en Disney+

  • Tijdens CinemaCon heeft Disney onthuld dat Chris Pine de stem heeft ingesproken van King Magnifico in de nieuwe Walt Disney Animation Studios film Wish. Later vandaag zal de eerste trailer verschijnen. Uiteraard vind je die morgen terug in de Daily Disney Roundup.
  • Twee trailers die al wel verschenen zijn, zijn voor Next Goal Wins en A Haunting in Venice. Die eerste is een film van Taika Waititi over het Amerikaans-Samoaans voetbalelftal dat ooit met 31-0 verloor van Australië. A Haunting in Venice is de derde Hercule Poirot film met en van Kenneth Branagh.
  • Castingnieuws voor The Bear: Bob Odenkirk zal te zien zijn in het tweede seizoen van de FX serie. Hij is vooral bekend van Better Call Saul.
  • Volgende week verschijnt Guardians of the Galaxy Volume 3 van regisseur James Gunn in de bioscoop. Het is aan Chris Pratt en de andere castleden te danken dat Gunn deze film kon maken nadat hij eerder ontslagen werd door Disney. The Hollywood Reporter schreef er een artikel over.
  • Kaipo Dudoit zal Kahiau Machado vervangen als David in de live action versie van Lilo & Stitch. De reden van de recast zou zijn dat er racistische berichten van Machado ontdekt zijn op social media.
  • The Little Mermaid zal in verschillende bioscoopformaten te zien zijn en dus zijn er aparte posters voor RealD 3D, IMAX, 4DX en Dolby. Ook zijn er character posters.
  • En er is meer The Little Mermaid nieuws. Op 19 mei zal de soundtrack verschijnen, maar “Part of Your World” (uitgevoerd door Halle Bailey) is nu alvast te beluisteren.

Overig nieuws

  • Disney heeft Florida gouverneur Ron DeSantis en bestuursleden van het Central Florida Tourism Oversight District aangeklaagd. In de aanklacht staat dat DeSantis een gerichte vergeldingscampagne is gestart als reactie op de vrijheid van meningsuiting van Disney. Disney vindt dat hun bedrijfsvoering, de economische toekomst in de regio en hun grondwettelijke rechten in gevaar komen. Inmiddels heeft DeSantis gereageerd op de aanklacht.
  • Er zijn meer details bekend over de huidige ontslaggolf bij Disney. 20th Digital Studio is opgeheven en bij D23, de officiële Disney fanclub, zijn er ook verschillende mensen die op zoek moeten naar een andere baan.
  • Marvel gaat samen met uitgeverij Clover Press een serie boeken uitbrengen. Deze boeken gaan The Marvel Art Of… heten en zullen elk focussen op legendarische Marvel Comics artiesten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.