Disney in Concert: Believe in Magic in januari in Ziggo Dome

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 21 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • De Castle Stage Area bij het Sleeping Beauty Castle in Disneyland Paris krijgt een flinke opknapbeurt. Volgens DLP Report is het gedeelte tot het voorjaar van 2025 dicht en komen er naast een modernisering ook nieuwe ‘background rooms’. De parades en shows worden tot die tijd omgeleid.
 • Vandaag begint officieel de zomer, maar het Disneyland Resort focust al op het najaar met aankondigingen. Zo is bijvoorbeeld bekendgemaakt dat Haunted Mansion Holiday terugkeert met een virtuele wachtrij. Dit jaar nieuw is de dagelijkse show overdag genaamd Mickey’s Trick and Treat, gericht op gezinnen met jonge kinderen. Op 25 juni start de ticketverkoop van Oogie Boogie Bash – A Disney Halloween Party. Ook in het najaar: de terugkeer van Plaza de la Familia.
 • Het Disney Parks Blog is stilletjes bijgewerkt om een ​​eerder aangekondigde vuurwerkshow in EPCOT te verwijderen. De show Heartbeat of Freedom zou eigenlijk op 3 en 4 juli te zien zijn, maar nu is dat alleen nog maar op 4 juli. Ook zijn de openingstijden van het Magic Kingdom op 3 en 4 juli nu korter dan eerder aangekondigd.
 • Ter ere van de opening van Tiana’s Bayou Adventure op 28 juni heeft Walt Disney World een nieuwe bus met The Princess and the Frog-thema geïntroduceerd. Op de bus zijn onder anderen Tiana, Naveen en Louis te zien.
 • Een felbegeerde Star Wars-mok heeft zijn weg gevonden naar Oga’s Cantina in Disney’s Hollywood Studios. Het gaat om een mok met Loth-cat design die eerder al beschikbaar was in Disneyland Resort op 4 mei, maar nu dus ook in Walt Disney World.
Foto: Disney
 • Gisteren vond in Disney’s Typhoon Lagoon de grootste zwemles ooit plaats. Er deden maar liefst duizend kinderen mee. Het doel is om het bewustzijn over waterveiligheid te vergroten, vooral omdat verdrinking wordt beschouwd als de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen van 1 tot 4 jaar in Florida.

Bioscoop en Disney+

 • Op 15 juli is het tweede seizoen van de Marvel animatieserie Hit-Monkey te zien. Om je geheugen op te frissen heeft Hulu een recap online gezet van het eerste seizoen.
 • Gisteren verscheen de vierde aflevering van The Acolyte en dat betekent dat het seizoen alweer halverwege is. Een goed moment om Volume 1 van de soundtrack uit te brengen. De muziek is gecomponeerd door Michael Abels. Vanaf vandaag beschikbaar op de bekende muziek streamingplatformen.
 • Disney Music Emporium heeft een vinyl boxset aangekondigd met daarin de soundtracks van alle vijf Indiana Jones films: Raiders of the Lost Ark (1981), Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the Last Crusade (1989), Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) en Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023). 

Overig nieuws

 • Er komt volgend jaar weer een nieuwe editie van Disney in Concert in de Ziggo Dome. Dat was al bekend, maar nu is bekend dat het voorlopig twee concerten betreft, allebei op 4 januari. Het thema zal ‘Believe in Magic’ zijn. Vajèn van den Bosch zal daar – net als bij Disney 100 in Concert – opnieuw acte de présence geven.
 • Amandla Stenberg, hoofdrolspeler in de Star Wars serie The Acolyte, heeft een liedje uitgebracht waarin hen reageert op het “onaanvaarbare racisme” waarmee hen te maken krijgt.
 • En alvast een dienstmededeling van huishoudelijke aard: volgende week is de laatste reguliere week van de Daily Disney Roundup voor de zomer. Vanaf maandag 1 juli stoppen we met de Daily en gaan we negen weken een Weekly Disney Roundup publiceren op vrijdag. Bij belangrijk nieuws, bijvoorbeeld rond D23, zal er sporadisch een extra Roundup verschijnen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.