Disney+, Hulu en Max lanceren nieuwe streamingbundel in de VS

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 9 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • De officiële site van Disneyland Paris meldde gisteren dat de avondshow Disney Illuminations vanaf 31 mei terugkeert als vervanger van Disney Dreams. Echter werd die aankondiging later op de dag alweer verwijderd.
 • Prince Charming Regal Carrousel in het Magic Kingdom ondergaat sinds februari een renovatie. De attractie blijft open, maar heeft een beperkte capaciteit omdat sommige paarden zijn afgezet. De overkapping van de carrousel wordt opnieuw geverfd.
 • EPCOT maakt zich klaar voor ¡Celebración Encanto!, een nieuwe tijdelijke show met Encanto-thema. Tijdens een bezoek aan het park viel het BlogMickey op dat de stage speakers inmiddels geïnstalleerd zijn.
 • Walt Disney World heeft abrupt hun beleid gewijzigd voor de toegang van internationale Cast Members tot de parken. Cast Members kunnen samen met maximaal drie anderen naar de parken, maar moeten samen naar binnen. Voorheen konden een Cast Member en zijn gasten afzonderlijk op verschillende tijdstippen binnenkomen.
 • Een restaurant en gift shop in Disney’s Polynesian Village Resort zijn tijdelijk gesloten vanwege lekkage. Het lek lijkt te zijn ontstaan ​​in het Kona Cafe en heeft gevolgen gehad voor de Boutiki gift shop eronder. Heropening wordt snel verwacht na de reparatie van een gebroken waterleiding.
@jportwood19

YALL…. what in the world is happening at The Polynesian right now!?! This is more of a waterfall than you see on the jungle cruise 😳🌧️🌺👀 #disney #disneynews #wdwnt #didtok #fyp #junglecruise #hurricane #povdisney #pov #disneyfamily #news #what

♬ original sound – Jacquelyn
 • Er is een verzoek ingediend door Walt Disney Imagineering voor een verlenging van vijf jaar van vergunningen met betrekking tot de ontwikkeling van een nieuw Disney Vacation Club-resort in Disney’s Fort Wilderness & Campgrounds. Het gaat om de bouw van Reflections – A Disney Lakeside Lodge. In het verzoek wordt de coronapandemie genoemd als reden waarom het werk nog niet af is.
 • Naast alle voorproefjes van de attracties eerder deze week, krijgen we nu ook een voorproefje van de gift shop Fantasy Springs Gifts in Tokyo Disney Resort. Deze bevindt zich in het Fantasy Springs Hotel. Via de link nog veel meer foto’s.
Bron: WDW News Today

Bioscoop en Disney+

 • Een bijzondere samenwerking in de wereld van streamingdiensten. Gisteren hebben Disney Entertainment en Warner Bros. Discovery een nieuwe streamingbundel aangekondigd met daarin Disney+, Hulu en Max (zoals HBO Max tegenwoordig buiten Nederland heet). De nieuwe bundel zal deze zomer te koop zijn op de sites van alle drie de streamingplatforms en wordt aangeboden met en zonder advertenties. Vooralsnog geldt dit alleen in de Verenigde Staten.
 • Marvel Studios en ILM Immersive hebben What If…? – An Immersive Story aangekondigd. Dit is het allereerste interactieve Disney+ Original-verhaal dat exclusief naar Apple Vision Pro komt. Fans worden uitgenodigd om het Multiversum binnen te stappen en de kans te krijgen om in een meeslepend en innovatief verhaal te duiken.
 • The Lion King viert dit jaar de dertigste verjaardag en dat wordt onder andere gevierd met een concert in de Hollywood Bowl in Los Angeles. North West, Heather Headley en Lebo M. zijn toegevoegd aan de cast. Eerder werden Billy Eichner, Bradley Gibson, Ernie Sabella, Jason Weaver, Jeremy Irons, Nathan Lane en Jennifer Hudson al aangekondigd. The Lion King at the Hollywood Bowl, een registratie van het concert, verschijnt later op Disney+.
 • Disney heeft de catchy openingstune van Ariel onthuld. Tegelijkertijd is bekendgemaakt dat deze geanimeerde musicalserie vanaf 27 juni te zien zal zijn op Disney Junior en een dag later op Disney+. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bevestigd.
 • Met nog maar minder dan een week te gaan voor de release heeft Hulu een trailer uitgebracht van The Killing Kind. Deze thrillerserie is gebaseerd op het succesvolle boek van Jane Casey.

Overig nieuws

 • Disney CEO Bob Iger zal deelnemen aan een Q&A sessie tijdens de MoffettNathanson Media and Communications Summit op 15 mei. Er zal een livestream zijn die later ook terug te kijken is.
 • Net op tijd voor de 50ste verjaardag van het personage krijgt Wolverine een nieuwe doorlopende comic serie geschreven door Saladin Ahmed en getekend door Martín Cóccolo. Het nieuwe verhaal begint diep in de Canadese wildernis, waar Wolverine zich herenigt met zijn wolvenroedel en het beest in zichzelf omhelst. Maar Wolverine is meer dan een dier: hij is een soldaat. En er dreigt een nieuwe oorlog.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.