Disney genomineerd voor 27 Golden Globe Awards

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 12 december 2023.

Nieuws uit de parken

  • Tokyo Disneyland heeft een evenement aangekondigd als afscheid van de huidige versie van Space Mountain. Die wordt volgend jaar compleet vernieuwd. Het evenement gaat Celebrating Space Mountain – The Final Ignition! heten en loopt van 9 april tot en met 31 juli. De huidige versie van de attractie zal dus op 31 juli voor het laatst operationeel zijn.
  • Naast het Space Mountain evenement heeft Tokyo Disneyland ook het Tokyo DisneySea Food & Wine Festival aangekondigd. Het is de eerste keer dat dit georganiseerd zal worden. Het begint op 1 april en eindigt op 30 juni.
  • Tokyo Disney Resort heeft een voorproefje onthult van de afsluitende merchandise voor het 40-jarige jubileum van de Dream-Go-Round viering, beschikbaar vanaf 23 januari 2024 in Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea.
  • Nadat Dream-Go-Round is afgelopen, zal er een nieuw event plaatsvinden: Dreaming of Fantasy Springs. Het event begint ergens in april. Het event zal de opmaat zijn naar de opening van Fantasy Springs in juni 2024.
  • Alle foodies opgelet: Shanghai Disneyland heeft haar complete food guide uitgebracht voor het nieuwe Zootopia land in het park wat op 20 december aanstaande zal openen. Je kan vanaf dan onder andere genieten van een Disney Zootopia Blueberry Pie, Judy’s Waffle with Ginger-Flavored Ice Cream en een Disney Zootopia Pawpsicle.
  • Een nieuw beeldje van Kevin & Jody debuteert later deze maand in Disneyland Parijs en is een eerbetoon aan de Mayor uit Phantom Manor. Het beeldje gaat 129 euro kosten en is er in een gelimiteerde oplage van 1000.
  • De medailles van het runDisney Springtime Surprise Weekend in Walt Disney World zijn onthuld. Deze staan in het teken van Tinkerbell (5K), Russell uit Up (10K), Simba (10-miler) en Stitch (alle drie de races).
  • Er komt een gloednieuwe fotolocatie naar het Magic Kingdom: de Liberty Square Ticket Office wordt omgetoverd tot een private ‘Capture Your Moment’ PhotoPass locatie.
  • Trader Sam’s Grog Grotto, de bar van het Polynesian Resort in Walt Disney World, is gestopt met het verkopen van de Krakatoa Punch en Uh-Oa tiki souvenir mokken. De cocktails zelf zijn nog wel te krijgen.
  • Het Disneyland Resort heeft bevestigd dat de Haunted Mansion-attractie in het Disneyland Park in januari 2024 zal sluiten voor renovatie. Na de huidige Haunted Mansion Holiday-overlay is de attractie gepland om op 21 januari te sluiten, met renovaties tot naar verwachting begin 2025. De update omvat een terreinuitbreiding en een nieuwe winkel bij de uitgang van de attractie.
  • Het Disneyland Resort en Northgate González Market bundelen hun krachten om feestvreugde te brengen naar Anaheim in december. Ze ondersteunen gezamenlijk lokale non-profitorganisaties met evenementen en donaties, waaronder vouchers voor lokale families tijdens de feestdagen.
  • Een vrouw in Disneyland heeft een bezoeker die Spaans spreekt geconfronteerd met de bewering dat het ongepast is in de VS om Spaans te spreken. De vrouw maakte racistische opmerkingen en zegt openlijk dat ze een hekel heeft aan Mexicanen. Het incident, vastgelegd door Eva Ramirez, illustreert de hedendaagse haat en onwetendheid.

Bioscoop en Disney+

  • Gisteren zijn de nominaties bekendgemaakt van de Golden Globes Awards en Disney is 27 keer genomineerd. Met zeven nominaties maakt de Searchlight Pictures-film Poor Things de meeste kans op een award voor Disney. De series The Bear en Only Murders in the Building ontvingen ieder vijf nominaties. In de categorie ‘beste animatiefilm’ zijn Wish en Elemental genomineerd.
  • Gisteren konden we de trailer delen van de Doctor Who kerstspecial. Vandaag is dat een fragment uit de aflevering. Het gaat om het liedje “The Goblin Song”. Deze is ook op de verschillende muziek streamingdiensten verschenen. De opbrengst van het nummer gaan naar de organisatie Children in Need.
  • Wanneer de gecombineerde Hulu en Disney+ app officieel gelanceerd wordt, zal dat met een grote publiekstrekker gebeuren: Grey’s Anatomy. Het is onderdeel van een overeenkomst tussen Disney en Netflix. Die laatste krijgt ook de niet-exclusieve streamingrechten van 14 populaire titels uit de Disney catalogus waaronder Lost, This Is Us en Prison Break.

Overig nieuws

  • ESPN breidt het internationale MLB-speelschema uit voor 2024, met hoogtepunten als Shohei Ohtani’s debuut voor de Los Angeles Dodgers in de Seoul Series, een Mexico City Series Game en een exclusieve London Series Game. De uitzendingen vinden plaats op meerdere continenten via de platformen van ESPN.
  • Disney en gouverneur DeSantis gaan deze week naar de federale rechtbank voor de eerste amendement-zaak over de “Don’t Say Gay”-wet. Disney beweert beperking van haar recht op vrije meningsuiting. De gouverneur zoekt seponering, betwist schade en beroept zich op immuniteit. Het vonnis bepaalt verdere processtappen.
  • Voorafgaande op bovenstaande rechtszaak heeft het Central Florida Tourism Oversight District de laatste geplande vergadering van 2023 geannuleerd na beschuldigingen van omkoping tegen Disney en de voormalige Reedy Creek Improvement District.
  • De game Disney Illusion Island krijgt later deze week een update. Dat hebben Disney Games en Dlala Studios bekendgemaakt. In deze snelle “Keeper Up” ervaring moeten spelers de klok verslaan en hun parkour-vaardigheden testen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.