Disney Genie+ in recordtijd uitverkocht

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 21 december 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney Genie+ is gisteren in recordtijd uitverkocht, met het Magic Kingdom en de Multi-Park-optie die om 09.45 uur vol zaten, minder dan een uur na opening. De prijzen stegen tot $35, waarbij verwacht wordt dat tijdens de piekweken van Walt Disney World de prijzen ook zullen stijgen.
 • De Rock ‘n’ Roller Coaster in de Disney Hollywood Studios zal op 8 januari aanstaande tijdelijk sluiten voor routine onderhoud. Naar verwachting opent de attractie weer in de zomer van 2024.
 • Disney brengt wijzigingen aan in het dinerplan voor de terugkeer naar Walt Disney World volgend jaar. Vanaf 9 januari kunnen hotelgasten opnieuw vakantiepakketten met dinerplans aanschaffen, waaronder de Disney Quick Service Dining Plan en Disney Dining Plan. Reserveringen voor januari tot begin februari zijn nu open voor gasten van Disney Resort hotels.
 • Drawn to Life, de live acrobatische show van Disney en Cirque du Soleil in Disney Springs, heeft een nieuwe finale ter ere van het tweede jubileum. De emotionele afsluiting, met aangepaste act en kostuums, belicht het vader-dochterrelatiethema uit het verhaal.
 • De runDisney Coast to Coast Challenge keert in 2024 terug na vier jaar afwezigheid. Deelnemers die in dat jaar een halve marathon of meer voltooien in zowel Walt Disney World als Disneyland ontvangen speciale medailles. De medaille toont een zilveren koffer met “Coast to Coast” en “Race Challenge” in elegante letters, omringd met Disney-pictogrammen en het jaartal 2024. Het lijkt de beloning te zijn voor Track One-deelnemers, die de 2024 Disneyland Half Marathon moeten voltooien en minstens één aanvullende uitdaging.
 • In Disneyland Park is de brandschade aan het treinstation van New Orleans Square, ontstaan in december 2022, nog steeds zichtbaar. Ondanks gedeeltelijke onthulling lijken reparaties vertraagd, met impact op de treinoperaties gedurende 10 maanden. Het historische stationsgebouw, een replica van een filmset, is niet toegankelijk voor gasten.
 • Brasserie Rosalie in Disney Village serveert op 24, 25 en 31 december een speciaal feestelijk menu. Het kost €70 per persoon en is ook a la carte verkrijgbaar.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren is Percy Jackson and the Olympians van start gegaan en voor de fans is een behind the scenes documentaire aangekondigd. Op 31 januari verschijnt A Hero’s Journey: The Making of Percy Jackson and the Olympians op Disney+, dezelfde dag als de laatste aflevering. Maar nu kun je al kijken naar een nieuwe featurette over de vertaling van boek naar serie:
 • Make-A-Wish, Disney en Pathé laten deze decembermaand wensen uitkomen, want ze gaan ernstig zieke kinderen extra in de watten leggen met een extra speciale voorstelling van Wish.
 • Disney zal in Latijns Amerika in het tweede kwartaal van 2024 beginnen met het integreren van de inhoud van de Star+ service in Disney+, waardoor Star+ als zelfstandige streamingdienst wordt stopgezet. Deze verandering komt samen met de mogelijke lancering van de advertentie-ondersteunende versie van Disney+ in deze regio. De plannen voor lancering in andere gebieden zijn nog niet definitief.
 • De geliefde Land Shark, Jeff, bekend van de Infinity-comicserie It’s Jeff, maakt zijn geanimeerde debuut in de nieuwe motion comicserie It’s Jeff & The Avengers op Marvel HQ. Geschreven door Kelly Thompson en met tekeningen van Dax Gordine en Ian Herring. De serie begint met een speciale kerstaflevering, Merry Shark-Mas, gevolgd door 8 afleveringen in 2024.
 • Disney+ Hotstar lanceert de Bollywood-serie Showtime, een epische saga over erfenis en ambitie in de filmwereld, met inzicht in de miljoenenindustrie van Bollywood, nepotisme en machtsstrijd. De serie wordt geregisseerd door Sumit Roy en Karan Johar en debuteert in 2024.
 • David Beckham werkt aan een ESPN-documentaire over de Galácticos, het iconische voetbalteam samengesteld door Real Madrid-president Florentino Pérez. De documentaire belicht de twee Galácticos-tijdperken en vertoont gelijkenissen met The Last Dance, de serie over Michael Jordan.
Bron: Laughing Place

Disney Cruise Line

Overig nieuws

 • Disney heeft twee Travel Weekly Readers Choice Awards 2023 ontvangen voor Walt Disney World en Adventures by Disney. Walt Disney World is voor het 21e jaar op rij uitgeroepen tot het beste themapark, terwijl Adventures by Disney is gekozen als de beste avontuurlijke reisoperator. De awards, toegekend door reisprofessionals en lezers van Travel Weekly, werden op 13 december tijdens een gala in New York City uitgereikt.
 • Een Disney-trip voor een familie dreigde in gevaar te komen toen de grootouders ontdekten dat ze per ongeluk voor $10.000 aan Disney+-cadeaubonnen hadden gekocht in plaats van tickets voor het pretpark. Met nog een aantal dagen te gaan tot kerst zoeken ze hulp om het geld op tijd te regelen.
@aofthecoast

Do I have a story for you! PLEASE HELP! Note that the purchaser is not familiar with Disney Plus and did not know the difference! Honest mistake. It is not about the funding of the trip. It is about finding someone who can help us transfer the money into the correct gift card so we can make it to Disney! @Disney Parks @Disney+ @Disney #ohno #fail #disney #disneyworld #disneyplus #disneyfail #help

♬ Oh No – Kreepa
 • Festivaria, een bekend Belgisch openluchtspektakel met theater en dans, zal in de zomer van 2024 De Klokkenluider van de Notre Dame gaan uitvoeren. Deze musical gebaseerd op de roman van Victor Hugo en met songs uit de Disney film zal gaan plaatsvinden rondom het Donkmeer in Berlare en de kaartverkoop start op 1 maart 2024.
 • De herdruk van Disney Lorcana: The First Chapter heeft de marktprijzen doen dalen van de eerste twee hoofdstukken van het spel. De initiële schaarste en hoge online verkoopprijzen zijn verminderd, waardoor de prijzen nu dichter bij de adviesprijs liggen. Het derde hoofdstuk van Disney Lorcana, Into the Inklands, zal in februari en maart volgend jaar worden uitgebracht.
 • Een stukje glazen bol kijken: Media-executives voorspellen anoniem op CNBC de toekomst van grote bedrijven als Disney en Warner Bros. Discovery voor 2024. Voorspellingen omvatten o.a. fusies en leiderschapswisselingen.
 • In Blood Hunt, een Marvel Comic crossover-serie, verschijnt een vampierenleger dat het Marvel Universum in een eeuwige nacht stort. Helden bundelen hun krachten om de bloedzuigende dreiging het hoofd te bieden en een nieuwe wereldorde te confronteren. De serie begint op 1 mei 2024.
Bron: Laughing Place

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.